Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Trucker beroofd van geld, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 19-9-2006 15:38:22

Arnhem - Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Doesburg is dinsdagochtend op de Millweg in Arnhem met geweld beroofd van zijn geld. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. De politie stelt een onderzoek in en roept daarbij getuigen op te reageren.

Het slachtoffer moest rond zes uur 's ochtends goederen lossen bij een winkel in het winkelcentrum aan de Kroonse Wal en had zijn wagen op de Millweg geparkeerd. Toen de chauffeur na het lossen wilde weg rijden zou hij plotseling door een onbekende man met een scherp voorwerp zijn bedreigd. De belager wist onder bedreiging een geldbedrag afhandig te maken van de Doesburger waarna hij er vandoor ging. Van de dader is echter geen signalement bekend, noch van welk vervoermiddel hij gebruik maakte. Getuigen, die kort voor of kort na de beroving iets hebben gezien dat in verband met dit voorval kan worden gebracht, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zettenaar gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 19-9-2006 15:37:20

Arnhem - Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een auto op de Kronenburgsingel in Arnhem is dinsdagochtend een 48-jarige man uit Zetten gewond geraakt. Het slachtoffer had een hoofdwond opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor negen toen de Zettenaar op zijn fiets vanuit een uitrit de weg op wilde rijden. Op dat moment naderde er een auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Gendt. Kennelijk had de fietser de auto niet opgemerkt. Ook de Gendtenaar had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse (16) aangehouden na mishandeling op school
Publicatiedatum: 19-9-2006 15:36:42

Arnhem - Een zestienjarig meisje uit Arnhem is maandagmiddag op een middelbare school in haar woonplaats aangehouden wegens mishandeling. De Arnhemse zou een leerling van de school, een leeftijdsgenote eveneens uit Arnhem, hebben geduwd, geschopt en geslagen. Omstreeks twee uur zou de Arnhemse naar de school zijn gegaan nadat ze volgens haar zeggen gehoord had dat er roddels over haar verteld zouden worden. Toen ze het slachtoffer daarover aansprak zou er een vechtpartij zijn ontstaan. Docent grepen daarbij in en wisten de partijen te scheiden, waarna de politie erbij werd gehaald. Die hield de zestienjarige Arnhemse aan. Het meisje is na verhoor weer aan haar ouders overgedragen. Volgens haar verklaring zou er over en weer zijn geschopt en geslagen. Justitie beslist verder wat er met het meisje gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-9-2006 15:35:32

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie maandagmiddag een negentienjarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn achttienjarige vriendin hebben mishandeld bij een huiselijke ruzie. De vriendin had daarbij lichte verwondingen opgelopen. Buurtbewoners hoorden even voor één uur kabaal vanuit de woning en belden verontrust de politie. Toen agenten even later op de stoep stonden hoorden ze binnen een vrouw schreeuwen. De Arnhemmer deed zelf open en gaf toe ruzie met zijn vriendin te hebben. Volgens de vrouw had haar vriend haar bij de armen gepakt en in een wang gebeten. De Arnhemmer werd daarop aangehouden en is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser aangehouden na bedreiging bij controle
Publicatiedatum: 19-9-2006 15:34:57

Arnhem - De politie van Arnhem heeft dinsdagochtend in de wijk Presikhaaf een 33-jarige bromfietser uit die stad aangehouden wegens bedreiging van een agent. De man werd rond kwart over acht bij een verkeerscontrole op de Volkerakstraat tot stoppen gemaand maar weigerde daaraan te voldoen. De Arnhemmer verklaarde geen tijd te hebben voor de controle en reed door. Een motoragent reed de man achterna en dwong hem op het Kramersgildeplein tot stoppen. Daar werd de man aangehouden waarbij hij de agent bedreigde met geweld en de dood. De man is in de loop van de dag weer vrijgelaten en had bekend. Justitie oordeelt verder over zijn lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietscontrole `Gas terug': 19 bekeuringen

Publicatiedatum: 19-9-2006 15:34:06

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dinsdagochtend bij een bromfietscontrole in het kader van het project Gas terug! negentien bekeuringen uitgedeeld. Gedurende de ochtendspits controleerde de politie tussen half acht en kwart over negen op het Kramersgildeplein en omgeving. Vijf bromfietsers bleken geen papieren bij zich te hebben en kregen een toonopdracht mee waarmee ze een proces-verbaal konden voorkomen. Zes bromfietsers kregen een bon omdat ze op een opgevoerde brommer reden. De overige bekeuringen waren voor het rijden zonder helm, rijden door roodlicht, rijden zonder verzekering en technische gebreken. Eén bromfietser werd aangehouden omdat hij niet wilde stoppen en een van de agenten had bedreigd met geweld (zie persbericht elders op deze pagina). Met de actie Gas terug! wil de politie verkeersonveilig gedrag en overlast door bromfietsverkeer terugdringen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---