Subsidieregeling Food & Nutrition Fase 2 in Staatscourant

Senternovem

De Subsidieregeling Food & Nutrition Delta Fase 2 is op 19 september gepubliceerd in de Staatscourant. Met een budget voor 2006 van 12,2 miljoen euro ondersteunt deze subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta. De subsidieregeling staat open voor alle voedingsgerelateerde bedrijven. Tot 16 oktober, 18.00 uur kunnen ondernemers bij SenterNovem voorstellen indienen voor innovatieprojecten, waarbij MKB'ers in aanmerking komen voor een speciale toeslag. Daarnaast krijgt het MKB nog een extra impuls. Zij krijgen ook de mogelijkheid om voorstellen in te dienen voor MKB-innovatieprojecten en MKB-haalbaarheidsprojecten. De MKB-haalbaarheidsprojecten moeten voor 15 november worden ingediend. De uitslag over toekenning van subsidie is eind 2006 bekend.

Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) lanceerde eerder op 13 september het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta. Zij stelt hier dit jaar 12,7 miljoen euro voor beschikbaar en van 2007-2010 nog eens 50,8 miljoen euro. Het programma moet een bijdrage leveren om van Nederland dé leidende innovatieregio voor voeding in Europa maken.

Consumenten laten zich naast smaak en gemak steeds meer leiden door de mate waarin voeding bijdraagt aan gezondheid. Om in te spelen op deze wensen, wil de Nederlandse voedingssector gericht innoveren. Food en Nutrition is een terrein waarop Nederland internationaal sterk is. Deze sector zorgt voor ongeveer 10 procent van het BNP. Er is een jaarlijkse een omzet van ruim 47 miljard euro en er is werk voor zo'n 600.000 mensen. De sector neemt 20 procent van de Nederlandse export voor zijn rekening, waarmee Nederland op het gebied van voeding de grootste exporteur van Europa is

Food & Nutrition Delta is het tweede innovatieprogramma dat voort komt uit het nieuwe innovatiebeleid van het ministerie van Economische Zaken. De overheid stelt hierin samen met ondernemers en kennisinstellingen programma's op, waarin Nederland in economisch opzicht internationaal voorop loopt of kan gaan lopen. Eerder ging er een programma voor nanotechnologie van start.

Meer informatie over de instrumenten, de innovatiethema's binnen FND-Fase 2 en de te volgen werkwijze voor indiening staat op op de website www.senternovem.nl/fnd. Hebt u na het bestuderen van de website nog specifieke vragen, dan kunt u bellen met het secretariaat: tel. 070 373 51 11. Indien u een aanvraag wilt indienen verzoeken wij u eerst een projecttoets in te dienen die u kunt downloaden vanaf www.senternovem.nl/fnd. Wij kunnen dan met u bespreken of uw project past binnen de regeling en u adviseren omtrent indiening. Inhoudelijke informatie over het programma Food & Nutrition Delta vindt u op de website www.foodnutritiondelta.nl.

Noot voor de pers, niet ter publicatie: Voor meer informatie over de subsidieregeling van SenterNovem: Marloes Vrenken, SenterNovem, 070-379 7497, www.senternovem.nl/fnd Food & Nutrition Delta Stichting: Kees de Gooijer, 06-517 01 630, www.foodnutritiondelta.nl