Socialistische Partij

Kamerleden Van Bommel en Van Velzen blikvangers bij Ridderzaal

20-09-2005 * De Tweede-Kamerleden Harry van Bommel en Krista van Velzen van de SP waren vanmiddag de blikvangers bij de ingang van de Ridderzaal. Van Bommel droeg de hoed van `Robin Hood' uit protest tegen de ideeënarmoede en het inkomensbeleid van de regering. Van Velzen heeft gekozen voor een creatie van autobanden, verwijzend naar het eenzijdige asfaltbeleid van het kabinet.

Krista van Velzen en Harry van Bommel

Harry van Bommel kreeg van de ludieke posterplakkers Loesje vanmorgen `de Volksrede' overhandigd. Loesje had hiervoor de hulp ingeroepen van Robin Hood. Spontaan besloot Harry de hoed van Robin Hood die hij overhandigd kreeg te dragen bij binnenkomst van de Ridderzaal, waar de SP-fractie naar de troonrede van de koningin zal luisteren.

Krista van Velzen trok veel bekijks met een opvallend hoofddeksel dat is gemaakt van autobanden. Hiermee beeldde zij uit dat dit kabinet alleen aan auto's en asfalt denkt.

Beiden werden bij de entree van de Ridderzaal vaak op de foto gezet en geïnterviewd, onder meer door RTL Nieuws en het ANP. Zie ook:
* Dossier Prinsjesdag 2005