3 e persbericht van dinsdag 19 september 2006

Eindhoven, 19-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Houckgeeststraat is tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagavond 18.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf (75-GT-RT).

Helmond: Politie pakt verdachten van diefstal

De politie heeft dinsdagochtend rond 9.00 uur twee mannen (31 en 26 jaar) uit Helmond aangehouden. De 31-jarige man werd in zijn eigen woning in Helmond-Centrum opgepakt, de 26-jarige man in het huis van zijn moeder in Helmond-Centrum. Ze worden ervan verdacht dat ze op zaterdag 2 september uit het huis van een bekende in Helmond-Centrum een mobiele telefoon en een geldbedrag van 40 euro hebben weggehaald. Dat gebeurde terwijl de mannen op bezoek waren bij de kennis en deze lag te slapen. Na onderzoek zijn de mannen aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat. Van de 933 gecontroleerde voertuigen reden er 43 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Ommel: Woninginbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in vijf woningen aan de Pastoor van Ervenstraat. In alle gevallen werden de sloten van achterdeuren of schuurdeuren opengebroken. Uit één woning werd niets weggenomen. Uit de vier andere huizen verdwenen onder meer geld, mobiele telefoons, een televisie en een filmcamera.

Bakel: Woninginbraken

In tenminste vijf woningen in Bakel is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken of is geprobeerd in te breken. Dat gebeurde bij vier huizen aan de Burgemeester Diepstratenlaan en één woning aan de Nieuwe Uitleg. Uit twee huizen zijn kleine geldbedragen weggenomen, in twee gevallen is de inbraak niet gelukt, en bij één woning is alleen de garage opengebroken. Ook daar werd niets weggehaald. De (pogingen tot) inbraken vonden op verschillende manieren plaats.