Opsporing Verzocht

Maandag 18 september 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 19 september 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Gewapende overval in Amsterdam
Gewapende beroving in Oisterwijk
Gewapende overval in Alkmaar
Diverse overvallen op ABN/Amro-banken in Nederland Diefstal pinpas in Oisterwijk
Zware mishandeling van twee vrouwen in Amersfoort Resultaten uitzending 12 september en eventueel opgeloste zaken

Alkmaar: Gewapende overval

Oisterwijk: Diefstal pinpas

Vrijdagavond 19 mei is in Alkmaar een tankstation aan de Kennemerstraatweg overvallen. De medewerkster van het tankstation zag een man op een herenfiets uit de richting van Heiloo komen. Deze man stapte daarna de winkel van het tankstation binnen, waar de vrouw op dat moment alleen aan het werk was. De man bedreigde de medewerkster met een mes, en eiste dat ze de kassa zou opendoen. Nadat de man het geld uit de kassa had gegrist, verdween hij op zijn fiets richting de binnenstad van Alkmaar.

Dinsdag 22 augustus is een 84-jarige inwoner uit het Brabantse Oisterwijk met een truc van zijn pinpas beroofd. Dat is gedaan door een man en een vrouw die op straat aan het slachtoffer vroegen of hij geld kon wisselen voor de parkeerautomaat. De daders hebben in de dagen daarna meerdere keren met de pas gepind en namen zo duizenden euro's van de rekening van het slachtoffer op.

Amsterdam: Gewapende overval Amersfoort: Zware mishandeling van twee vrouwen

Woensdagavond 6 september is de eigenaresse van Pas Diamonds uit Amsterdam overvallen door twee mannen, op het moment dat ze op het parkeerterrein van de Diamantbeurs de kofferbak opent. De overvallers dragen zwarte overalls, bivakmutsen en hebben een pistool bij zich. In sneltreinvaart pakt één hen de koffers met sieraden en rent ermee naar een donkerblauwe Volvo stationwagen, waarin een derde man achter het stuur zat.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus worden in Amersfoort achter elkaar twee vrouwen ernstig mishandeld. De eerste vrouw wordt rond 02.15 uur in elkaar geslagen en de tweede vrouw ongeveer drie uur later die nacht. Beide keren gebeurde dat op bijna dezelfde plek. De politie zoekt de dader, die waarschijnlijk op de fiets van één van de slachtoffers is weggefietst en sluit een seksueel motief niet uit.

Nederland: Diverse overvallen op ABN/Amro-banken
Oisterwijk: Gewapende beroving
Op 21 maart hebben wij een overval op een ABN/Amro-bank in Zevenbergen uitgezonden. Deze blijkt niet op zichzelf te staan. Het gaat om meerdere overvallen die, naar nu blijkt, door één en dezelfde dadergroep gepleegd zijn. Dankzij intensief speurwerk zit de politie deze groep nu op de hielen. Van een aantal verdachten bestaan foto's, die morgen worden getoond.

Vrijdagavond 25 augustus gaat een vrouw voor boodschappen naar de Lidl in Oisterwijk. Als ze haar auto achter de Lidl heeft geparkeerd, komen er drie jongens haar richting op. Vrijwel meteen wordt ze vastgepakt en steekt één van de jongens met een mes in haar heup. De daders pakken haar tas en portemonnee uit de auto en als ze alles van waarde hebben, moet de vrouw wegrijden. Volkomen overstuur rijdt het slachtoffer, deels tegen het verkeer in, naar huis. Uit angst durft ze pas de volgende dag naar de politie en het ziekenhuis.