Gemeente Borger-Odoorn


18-09-2006
GEMEENTE BORGER-ODOORN HOUDT HOORZITTING OVER PROJECT KERN EN KADER

Op dinsdag 19 september houdt de gemeente Borger-Odoorn een hoorzitting over het project Kern en Kader. De gemeenteraad gaat zich aan het eind van het jaar buigen over de nota "Kern en Kader: kostprijs gemeentelijke gebouwen, huisvestingsnormen en subsidiesystematiek". Deze nota gaat over de huisvestingsnormen van de functies dorpshuizen, peuterspeelzalen, jeugdsozen, scholen en bibliotheken. De hoorzitting, om 19.30 uur in de Hunsowhal in 2e Exloërmond, is onderdeel van de inspraakprocedure en geeft betrokkenen van het project de kans om hun zienswijze op de plannen te geven.

Het college en de gemeenteraad denken na over de voorzieningen in de gemeente Borger-Odoorn. Het doel is om te komen tot een betere verdeling en kwaliteit van de voorzieningen in de gemeente. Dit wil het gemeentebestuur bereiken door het beschikbare geld zodanig in te zetten, dat iedereen gebruik kan maken van veilige voorzieningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Het project Kern en Kader moet hier aan bijdragen.

Gaandeweg het project kwam de vraag naar voren op hoeveel vierkante meter een functie (bijvoorbeeld peuterspeelzaal of jeugdsoos) recht heeft in een kern. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is de beleidsnota "Kern en Kader: kostprijs gemeentelijke gebouwen, huisvestingsnormen en subsidiesystematiek" opgesteld. Uitleg over deze nota is in de afgelopen weken verschenen op gemeentepagina van de gemeente en op www.borger-odoorn.nl .
De nota ligt van 4 september tot 16 oktober 2006 ter inzage in het gemeentehuis en is beschikbaar op de website. Tot 16 oktober kan men een schriftelijke zienswijze verzenden aan het college van B & W. De schriftelijke zienswijze kan mondeling worden toegelicht tijdens de hoorzitting op 19 september.

Het programma van de hoorzitting:


- inleiding door burgemeester Slagman- Bootsma
- ambtelijke beantwoording van mondelinge vragen. Het gaat daarbij om verduidelijking van de systematiek en niet om politieke vragen/oordelen

- pauze

- de fractievoorzitters horen en stellen vragen. Burgers en instellingen kunnen mondelinge zienswijzen indienen en schriftelijke zienswijzen toelichten