Noordhollandse Gedeputeerde aanvaardt onderzoeksverzoek VVD

Wat Noord-Holland kan leren van fast ferry ongeluk Rotterdam

AMSTERDAM, 20060919 -- De Noordhollandse gedeputeerde Cornelis Mooij heeft aan de verantwoordelijke opdrachtgever, de provincie Zuid-Holland, informatie gevraagd over de toedracht van een ongeluk met een fast ferry op de Nieuwe Maas. Mooij zal de gegevens naar de Noordhollandse situatie toe analyseren. Daarmee voldoet hij aan een verzoek van Statenlid Ruben Vis. Vijftien reizigers raakten gewond toen de boot ter hoogte van Krimpen aan den IJssel in aanvaring kwam met de wal.


De Noordhollandse VVD-woordvoerder voor verkeer, vervoer en zeehavens had de gedeputeerde gevraagd wat hij vindt van het ernstige ongeluk met een fast ferry op de Nieuwe Maas bij Rotterdam, nu op het Noordzeekanaal tussen IJmuiden en Amsterdam ook een fast ferrydienst vaart.

Dat moet blijken uit de onderzoeksrapporten die na de aanvaring worden gemaakt en een Noordhollandse adaptie daarvan, zodat kan worden nagegaan wat de relevante lessen zijn die uit het onderzoek naar de aanvaring getrokken kunnen worden in verband met het varen van de fast ferry in het Noordzeekanaal.

Er worden volgens de eerste berichten drie onderzoeken naar het ongeluk bij Rotterdam ingesteld, n.l. door de Waterpolitie, de KLPD, en door de Inspectie Verkeer en Waterstaat.



Ruben Vis, Noordhollands Statenlid VVD