- Persbericht -

Stichting Wees Kind mist exposure op Festival Mundial

HUARAZ, 18 september 2006 - Stichting Wees Kind nam de afgelopen editie van Festival Mundial voor het eerst sinds drie jaar niet deel. Vanwege de enorm gestegen huurprijzen voor een stand, was het simpelweg te prijzig voor de stichting. Stichting Wees Kind is een kleine stichting die zich richt op kansarme Peruaanse kinderen. Met deelname aan Festival Mundial bereikt de stichting een groot publiek. Uit voorgaande jaren bleek dit festival dé plek om onder meer nieuwe vrijwilligsters voor onze projecten in Peru te werven. De stichting heeft nu een vrijwilligerstekort voor 2007.

Ieder jaar vertrekken zo'n twintig Nederlandse vrijwilligers naar Peru om daar te ondersteunen bij de diverse projecten van Stichting Wees Kind. De stichting staat voor structurele hulp en naast vrijwilligers wordt het werk ondersteund door donateurs en sponsors. Festival Mundial leverde de stichting in het verleden zowel vrijwilligers als nieuwe sponsors en donateurs op. Bovendien nam de naamsbekendheid van de stichting aanzienlijk toe.

Over Stichting Wees Kind
'Stichting Wees Kind zorgt dat een kind kínd kan zijn'. Dit is het uitgangspunt. De meeste Nederlandse kinderen kunnen zorgeloos kind zijn. Voor kinderen in andere landen van de wereld geldt dit niet. Er zijn miljoenen kinderen in arme landen die geen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Stichting Wees Kind werkt aan projecten in Peru om kinderen daar een basis te geven waar ieder kind recht op heeft.

Een groep bevriende ondernemers uit Nederland richtte geheel belangeloos Stichting Wees Kind op met hulp van de lokale bevolking. In Huaraz - gelegen in het Andesgebergte van Peru - ontwikkelt en investeert Stichting Wees Kind in kleinschalige projecten. De stichting beheert een kindertehuis in een klooster, Los Pinos, waar op dit moment 21 kinderen wonen. De kloosterzusters nemen de dagelijkse zorg van de kinderen op zich. Een groot deel van de kinderen komt uit de sloppenwijken van de Peruaanse hoofdstad Lima of het arme hooggebergte rondom Huaraz. Daarnaast beheert de stichting twee grote eetlokalen, waar dagelijks een paar honderd arme kinderen worden gevoed.

Contactpersonen
De Tilburgers Luc Houben en zijn vrouw Ana Maria Houben - Quiros zijn als mede-oprichters van Stichting Wees Kind altijd nauw betrokken geweest bij Festival Mundial, om daar de stichting te vertegenwoordigen. Ana Maria Houben - Quiros komt zelf uit de stad Huaraz en werkt nu vanuit Nederland voor de stichting. Geïnteresseerden kunnen via de website www.stichtingweeskind.nl meer lezen over het vrijwilligersprogramma en zich opgeven via vrijwilliger@stichtingweeskind.nl .
---