Siemens

Persbericht

0609.836

Eindhoven, dinsdag 19 september 2006

Goed op weg met nieuwe portable navigatie PN2050

VDO Dayton en Route Mobiel tekenen megacontract voor navigatiesystemen

VDO Dayton en Route Mobiel, de Nederlandse pechdienst, zijn de levering van een groot aantal portable navigatiesystemen overeengekomen. De omvang van deze order kan oplopen tot 100.000 stuks. Klanten van Route Mobiel krijgen 45% korting op het splinternieuwe systeem van VDO Dayton. De PN2050 is een bijzonder compleet navigatiesysteem met als extra functies een geïntegreerde mp3-speler en fotoviewer. De gebruiksvriendelijke software is ontwikkeld in Nederland en biedt dezelfde geavanceerde technologie als de toonaangevende vaste navigatiesystemen van VDO Dayton.

Michèl Dashorst, directeur van Route Mobiel: "Wij bieden al sinds twee jaar pechhulp aan haar klanten in Nederland. Inmiddels hebben al ruim 200.000 mensen gekozen voor snellere en goedkopere hulp bij pech onderweg via Route Mobiel. De overeenkomst met Siemens VDO biedt ons de mogelijkheid om onze klanten te laten profiteren van een aanzienlijke klantenkorting. Het is daarbij bijzonder dat we meteen de primeur hebben voor de nieuwe VDO Dayton PN2050. Onze klanten zijn zeker geholpen met heldere routes in een bijzonder uitgebreid navigatiesysteem."

Ferry van der Vliet, CEO van Siemens VDO Automotive vult aan: Wij zijn natuurlijk erg trots op onze samenwerking met Route Mobiel. Met de PN2050 hebben zij als eerste onze nieuwe portable navigatie in handen om deze aan te bieden aan nieuwe en bestaande klanten. Een product dat uniek in haar soort is: heel plat, klein en razendsnel. De door Siemens VDO in Nederland ontwikkelde software zorgt ervoor dat de PN2050 dezelfde technologie heeft als de vaste navigatiesystemen, waarin wij marktleider zijn. Bovendien zijn onze uitgangspunten exact dezelfde: Route Mobiel breekt door in een markt waar een andere partij tot voor kort een monopolie had. VDODayton is druk bezig met het openbreken van de markt voor portable navigatiesystemen die tot op heden door 1 grote speler werd gedomineerd. Na de succesvolle verkoopactie van de MS2010 zetten wij met deze samenwerking wederom een grote stap om op korte termijn een top-3 speler in de wereld van portable navigatie te worden."

De VDO Dayton PN2050 is een aantrekkelijk vormgegeven navigatiesysteem met uitgebreide mogelijkheden voor de gebruiker. Het compacte en lichte ontwerp biedt dezelfde geavanceerde software als de bekende inbouwsystemen van VDO Dayton. Daardoor is de PN2050 wel licht, maar zeker geen lichtgewicht. Via het SD-kaart slot kunnen tot max 2GB SD-kaarten geladen worden met wegenkaarten, muziek of foto's. Op de gratis meegeleverde SD-kaart staat de wegenkaart van de Benelux al voorgeinstalleerd. De PN2050 is standaard voorzien van een uitgang om het systeem aan te sluiten op de geluidinstallatie van de auto. Via het 3.5 touchscreen TFT LCD scherm met antispiegelend display is het menu gemakkelijk en zonder hinderlijke reflecties te bedienen. De bestemming kan verkort via de postcode worden ingevoerd zodat de gebruiker snel op weg kan. De kaart wordt overzichtelijk weergegeven via een transparant splitscreen waarin de rijrichting kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur.

De gebruiker heeft de mogelijkheid om de VDO Dayton PN2050 verder uit te breiden met diverse opties. Zo bestaat er de mogelijkheid om de volledige wegenkaart van Europa te installeren of met bluetooth handsfree te bellen en de telefoon te bedienen via het navigatiesysteem. De gebruiker kan er ook voor kiezen om de meest recente verkeersinformatie-informatie, zoals files en mobiele verkeerscontroles, te verwerken in de geplande route.

Siemens VDO Automotive
Siemens VDO Automotive is wereldwijd een van de toonaangevende leveranciers van elektronica en mechatronica voor de automobielbranche. Als ontwikkelingspartner van de automobielindustrie maakt de onderneming producten voor transmissietechniek, motorbesturingselektronica en inspuittechniek voor een groter motorvermogen en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Voor nog meer rijcomfort en gebruiksgemak zorgen informatie- en car-communicationsystemen met instrumentatie, audio- en navigatiesystemen, telematica- en multimediatoepassingen en complete dashboards. Voor nog meer veiligheid zorgen Siemens VDO-producten voor chassis en carrosserie, zoals airbags, ABS en vergrendelingssystemen. Een eigen bedrijfsgroep verkoopt producten voor de aftermarket voor personenautos en vrachtwagens, met name voor fleetmanagement en audio- en navigatiesystemen. Siemens VDO Automotive realiseerde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) een omzet van 9,6 miljard euro.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Informatie over producten van VDO Dayton is te verkrijgen via 0900-INFOVDO (0900-4636836) en Info-nl@siemensvdo.com. Internet: www.vdodayton.nl.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo