Ingezonden persbericht


ORGANON EN SCHERING AG GAAN EIGEN WEG MET ONDERZOEK NAAR ANTICONCEPTIE VOOR MANNEN

Oss, 19 september 2006 - Organon en Schering AG kondigden vandaag aan hun samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van hormonale anticonceptie voor mannen aan het eind van het fase-II-onderzoek stop te zetten.

Beide bedrijven omschrijven de samenwerking als constructief, maar hebben moeten concluderen dat de bestudeerde wijze van toediening - de combinatie van een jaarlijks implantaat en driemaandelijkse injecties - waarschijnlijk niet gaat leiden tot een product dat geaccepteerd wordt voor alledaags gebruik op grote schaal. Beide bedrijven blijven zich wijden aan onderzoek naar anticonceptie voor mannen, waarbij ze voortbouwen op de samen opgedane kennis om een oplossing te vinden voor hoe een dergelijk anticonceptiemiddel nog beter kan worden toegediend.

De samenwerking werd in november 2002 aangekondigd. Het in januari 2004 gestarte fase-II-onderzoek had tot doel de betrouwbaarheid en acceptatie te testen van een combinatie van twee hormonen waarvan bekend was dat ze de spermaproductie onderdrukken.

Over deze samenwerking zegt David Nicholson, Executive Vice President Global Research and Development van Organon, het volgende: 'Het fase-II-onderzoek was belangrijk omdat ermee werd aangetoond dat een progestageen in combinatie met testosteron een effectief anticonceptiemiddel bij mannen kan zijn. Een volgende stap is het gebruiksvriendelijker en acceptabel te maken.

Phil Smits, Senior Vice President Global Business Unit Gynecology and Andrology van Schering, voegt daaraan toe: 'Voor zowel Organon als Schering - én voor onze klinische en wetenschappelijke collega's over de hele wereld - is dit een lang, veeleisend onderzoeksprogramma geweest. We gaan echter de uitdaging aan om wat we tot nu toe hebben geleerd aan te wenden voor de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijker anticonceptiemiddel voor mannen. Anticonceptie voor de man blijft voor Schering een belangrijk onderzoeksgebied.'

De in het onderzoek gebruikte medicatie en toedieningsmethodes waren gebaseerd op de resultaten van eerdere studies die hadden aangetoond dat de productie van sperma tot onvruchtbaar niveau kon worden onderdrukt door toediening van het progestageen etonogestrel als onderhuids implantaat, dat door Organon ontwikkeld was. Tegelijkertijd kon het daaruit voortvloeiende testosterontekort tot een minimum worden beperkt door injectie van een langwerkend testosteron-undecanoaat, ontwikkeld door Schering. De gegevens uit de onderzoeken worden na uiteindelijke analyse door beide bedrijven gezamenlijk gepubliceerd.

Over Organon
Organon -met gedeelde hoofdkantoren in Oss, Nederland, en Roseland, NJ, USA- ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve receptplichtige geneesmiddelen die de gezondheid en de kwaliteit van het leven verbeteren. Door een combinatie van onafhankelijke groei en samenwerking met partners streeft Organon ernaar een van de leidende biofarmaceutische bedrijven te blijven of te worden op elk van de volgende therapeutische gebieden: onvruchtbaarheid, gynaecologie, anesthesie en neurowetenschappen. Daarnaast doet Organon onderzoek op het gebied van immunologie en oncologie. Geneesmiddelen van Organon worden in meer dan honderd landen op de markt gebracht vanuit meer dan zestig lokale vestigingen. Organon is een biofarmaceutische business unit van Akzo Nobel, gericht op humane gezondheidszorg.

Over Schering
NV SCHERING SA is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde farmaceutische firma. Haar activiteiten concentreren zich in 4 zakengebieden: Gynaecologie & Andrologie, Oncologie, Diagnostiek en Gespecialiseerde Therapeutische Producten voor invaliderende ziekten.

Als een firma met innoverende producten streeft Schering AG naar een wereldwijde leiderspositie in gespecialiseerde markten. Met intern onderzoek & ontwikkeling en een uitstekend netwerk van externe medewerkers versterkt Schering AG de veelbelovende productpipeline. Met innoverende ideeën wil Schering AG in de medische ontwikkeling bijdragen en de levenskwaliteit verbeteren: "Making medicine work".

Voor meer informatie
Contact Organon: Contact Schering:
Monique Mols Oliver Renner
Director, Media Relations Head Corporate Business Communication Tel: 0412-665440 Tel: +49-(30)468-12431 monique.mols@organon.com Oliver.Renner@schering.de

Voorbehoud Organon*
Dit persbericht kan informatie bevatten met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals de groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, farmaceutische producten in de pijplijn en productgoedkeuringen van Organon. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, voortgang bij de ontwikkeling van medicijnen, klinische tests en goedkeuring door de autoriteiten, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Voor een meer uitgebreide toelichting van de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten zie ons 'Annual Report on Form 20-F', dat is gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission in de VS. Dit rapport kunt u bekijken via de website www.akzonobel.com.


* Conform de U.S. Private Securities Litigation Reform Act 1995.

Voorbehoud Schering AG

Bepaalde verklaringen in dit persbericht, die geen bekendgemaakte financiële resultaten of andere historische informatie betreffen, zijn zogenaamde op de toekomst gerichte verklaringen ('forward-looking statements'). Deze zijn inclusief (maar niet beperkt tot) voorspellingen of verwachtingen omtrent toekomstige gebeurtenissen, ontwikkelingen, plannen of doelstellingen. Op dergelijke verklaringen moet niet zonder meer worden afgegaan, omdat ze vanwege hun aard onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden en door andere factoren beïnvloed kunnen worden. Feitelijke resultaten of plannen en doelstellingen van Schering AG kunnen daardoor wezenlijk verschillen van die vermeld of geïmpliceerd in de toekomstgerichte verklaringen. Factoren die dergelijke verschillen zouden kunnen veroorzaken, worden besproken in onze Form 20-F- en Form 6-K-rapporten zoals gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (Amerikaanse beurstoezichthouder). Schering AG verplicht zich er niet toe dergelijke toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of te herzien naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen, bepaalde omstandigheden of anderszins.


---- --