Wessanen NV

persbericht

Utrecht, 19 september 2006

Wessanen publiceert eerste duurzaamheidsverslag

Koninklijke Wessanen nv heeft vandaag haar eerste duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Het verslag geeft een overzicht van de vorderingen die Wessanen in 2005 heeft gemaakt op milieu-, sociaal-maatschappelijk en economisch vlak.
De publicatie van het Duurzaamheidsverslag 2005 is de volgende belangrijke stap die onderstreept dat Wessanen zich in toenemende mate richten op haar kernthema's, namelijk winstgevende groei door middel van authenticiteit, transparantie en duurzaamheid. Enkele belangrijke onderwerpen die in het verslag aan de orde komen: implementatie van productauthenticiteit, het CO2-profiel, ISO 9001 en 14001, en gezondheid en veiligheid. Alle aspecten van duurzaamheid hebben voortdurende aandacht van het concern en de vooruitgang die zij op elk van deze terreinen boeken, zal voortaan op jaarbasis worden gerapporteerd. Het duurzaamheidsverslag, dat is opgesteld volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI), is beschikbaar op de website van het concern.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Corporate Communications telefoon 030 29 88 831; e-mail corporate.communications@wessanen.com. Het duurzaamheidsverslag is beschikbaar op www.wessanen.com.
Bedrijfsprofiel
Koninklijke Wessanen nv is een in Nederland gevestigd multinationaal voedingsmiddelenconcern dat opereert op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Met de focus op authentieke voeding van hoge kwaliteit hebben wij een productaanbod dat varieert van zuiver natuurlijke en gezonde voedingsproducten tot Premium Taste-producten. Wij streven ernaar de waarde voor onze aandeelhouders voortdurend te vergroten door maximaal gebruik te maken van onze onderscheidende kwaliteiten op het gebied van category & channel management, sterke merken, distributieservices met toegevoegde waarde en transatlantische afstemming.

Corporate Communications
Beneluxlaan 9 . Postbus 2635
3500 GP Utrecht
t +31 30 298 88 31 . f +31 (0)30 298 88 16
corporate.communications@wessanen.com
www.wessanen.com
Handelsregister Amsterdam . KvK Amsterdam nr 33145851