Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 19-09-2006

Straatroof

UTRECHT Maandagavond vond op de Amsterdamsestraatweg een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 23.55 uur fietste een 26-jarige vrouw uit Utrecht vanuit de stad naar haar woning. Ter hoogte van de Turfstraat werd de vrouw die aan het bellen was plotseling door een onbekende man aangevallen en werd haar mobieltje uit haar handen getrokken. De verdachte fietste weg de Turfstraat in.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van op telefoonnummer: 0900 - 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel kreeg in de gaten dat een man zich verdacht gedroeg en uiteindelijk met een fles sterke drank de winkel wilde verlaten. De 50-jarige dief uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden bij verkeerscontrole

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie in de nacht maandag 18 op dinsdag 19 september een man aangehouden die zich niet kon legitimeren en gesignaleerd stond.

Tijdens de surveillance op het Zandpad controleerde agenten een bestuurder. De auto van de 52-jarige man uit Utrecht was niet verzekerd en had geen APK-keuring. De man werd hierop aangesproken. Op dat moment zagen de agenten dat in de auto een busje met vermoedelijk traangas lag.

Omdat de man zich ook niet kon legitimeren besloten de agenten om hem aan te houden en voor verhoor mee te nemen naar het bureau. Hier bleek ook dat de Utrechter nog gesignaleerd stond vanwege een openstaande boete.