Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- CDA TEVREDEN MET COLLEGEPROGRAMMA- Rotterdam

De CDA- fractie is tevreden met het vanochtend gepresenteerde collegeprogramma. De positieve en optimistische toon die het programma uitstraalt , de hoge ambities met afrekenbare resultaten spreken het CDA aan. Dit college investeert fors in mensen, in de mogelijkheden hun talenten te ontwikkelen. Meedoen en sociale binding, daar gaat het om. Alle Rotterdammers tellen mee en doen mee of zoals het CDA dat in het verleden en nu nog steeds zegt: "Uitsluiting is uitgesloten".

Wat de CDA fractie betreft moet de stad over vier jaar kind- en jongerenvriendelijker zijn. Het college zet daar goed op in: Speeltuinen opknappen en samen met jongeren initiatieven nemen om de stad aantrekkelijker te maken en de veiligheid van woonerven vergroten.

De fractie wil dat jongeren alle kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Ze is blij met de collegedoelstellingen van 45 brede scholen, 20% meer jongeren die de school met een diploma op zak verlaten en de stevige aanpak van het tekort aan stageplaatsen.

Zorgen heeft de fractie over de jeugdzorg. Het CDA wil dat het college een flinke impuls geeft aan het stroomlijnen van de jeugdzorg. Er zijn gezinnen die van tien professionals hulp krijgen waarbij geen afstemming is over de problemen en behandelwijze. Deze situatie is zeer ongewenst en moet snel verbeterd worden. Wat het college daar in samenwerking met het rijk, regio en hulpverleners aan gaat doen is voor de fractie een belangrijk discussiepunt tijdens het aankomende raadsdebat.

Daarnaast zal de fractie in het debat aandacht vragen voor de verdere versterking van de wijkeconomie en aandringen op een concrete aanpak in samenwerking met de deelgemeenten en lokale ondernemers. Ook pleit de fractie voor een verbetering van de kwaliteit van de parkeervoorzieningen. Hierbij is vooral de veiligheid op en rond deze parkeervoorzieningen van groot belang.

Het College van B en W kan rekenen op de steun van de CDA fractie, maar wij zullen onze dualistische rol op een positieve, kritische wijze invullen.

Rotterdam, 18 september 2006

Noot voor de reactie/

Ingezonden persbericht