Politie Haaglanden

Persberichten 19 september

Haaglanden, 19-09-2006

Politie zoekt getuigen aanranding
Den Haag/Scheveningen Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanranding op zondag 18 september kort na middernacht. Een 37-jarige vrouw fietste over het fietspad van de Professor B.M. Teldersweg aan de overzijde van de waterpartij ter hoogte van de schoppen. Op dat moment werd zij belaagd door een man op een fiets die haar van de fiets trok en onzedelijk betaste. Door hard te gillen schrok de man dusdanig dat hij er vandoor ging richting Scheveningen. Kort na het incident reden er twee fietsers in de richting van Scheveningen die de hard weg fietsende vrouw tegemoet reden. Politie Haaglanden is met name op zoek naar deze twee mogelijke getuigen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend; man leeftijd circa 21 jaar, mager postuur en is circa 1.80 meter lang De man heeft kort geschoren haar. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan Bureau Overbosch of telefonisch via 0900-8844.

Vrouw klem bij aanrijding
Den Haag Een 60-jarige Haagse is maandagochtend 19 september gewond geraakt bij een manoeuvre met een auto. De vrouw parkeerde omstreeks 09.00 uur een auto op het parkeerterrein van een kerk aan de De Carpentierstraat. Een 66-jarige Hagenaar zag dat haar remlicht het niet deed en waarschuwde de vrouw. De vrouw wilde dit zelf controleren en vroeg of de man haar rempedaal in wilde trappen. Toen zij achter de auto stond, trapte de man in plaats van het rempedaal het gaspedaal in en de auto schoot achteruit. De vrouw kwam hierbij klem te zitten tussen de auto en de kerkmuur. Een andere omstander haalde de auto van de handrem waardoor de vrouw bevrijd werd. Zij is met letsel aan haar knieën vervoerd naar het ziekenhuis.

Hardleers
Den Haag Een motoragent zag maandagavond 18 september op de Valkenboslaan een man op zijn bromfiets zonder verlichting rijden. De agent probeerde de bromfietser te laten stoppen, maar dat lukte pas na een paar pogingen. Toen de bromfietser eindelijk zijn bromfiets aan de kant had gezet, bleek dat hij onder invloed was. Hierop werd hij aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (660 ugl). De bromfietser bleek erg hardleers want dit was de vijfde keer in vier jaar tijd dat hij voor het rijden onder invloed werd aangehouden.

Babbeltruc
Den Haag Een 84-jarige Hagenaar is maandag 18 september om 10:00 uur in zijn woning aan de Erasmusweg het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het slachtoffer liet de man binnen die zich kenbaar maakte als politieman en onderzoek deed naar overlast in de buurt. Na een kort gesprek verliet de man de woning. Het slachtoffer miste vervolgens zijn pinpas en kort daarna was een bedrag van zijn rekening gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

2000 automobilisten gecontroleerd
Den Haag Maandag 18 september vonden op diverse locaties in de stad op verschillende tijdstippen snelheidscontroles plaats. Hierbij werd gebruik gemaakt van laser en radar. In totaal zijn 2000 automobilisten gecontroleerd waarbij in totaal 155 processen verbaal zijn uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur waar maximaal 50 km per uur is toegestaan.

Aapje omhelst voorbijganger
Wassenaar Een 59-jarige man uit Wassenaar zag maandag 18 september om 17.00 uur een aapje zitten op een hek bij de Rijksstraatweg. Het aapje was ontsnapt van het apeneiland op het terrein van de voormalige dierentuin. De spinkopaap omhelsde de man, waarna het oude beestje door een omwonende liefdevol werd opgevangen in een oude hondenkennel. De aap is daarna opgehaald door de eigenaar.

Bij veroorzaakt ongeval
Leidschendam Een 59-jarige fietster uit Voorburg is maandag 18 september om 8.00 uur op de Spinozalaan gewond geraakt, toen een bij in haar kleding vloog. De vrouw kwam met de fiets ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Snorfietster aangereden
Rijswijk Een 18-jarige snorfietster uit Rijswijk is maandag 18 september om 15.00 uur op de Steenvoordelaan gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Een 32-jarige automobiliste uit Den Haag zag de snorfietster over het hoofd, toen zij op het kruispunt met de Karmozijnstraat linksaf wilde slaan. De jonge vrouw werd met ernstig letsel in het gezicht naar het ziekenhuis vervoerd.

Met ontzegging betrapt
Pijnacker Een 37-jarige automobilist uit Rozenburg werd op dinsdag 19 september om 02:20 uur op de Brasserskade aangehouden. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden waarna bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en moest lopend verder.

Koe in de sloot
Zoetermeer Surveillerende politieagenten zagen op maandag 18 september om 10:00 uur dat een koe in de Roeleveenseweg in de sloot stond. Met behulp van de brandweer werd Bertha 1 uit haar benarde positie bevrijd.

Verdachten inbraak aangehouden
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (27 en 34 jaar) zijn op dinsdag 19 september om 03:30 uur op het Herenwaard aangehouden. Politieagenten kwamen poolshoogte nemen bij een poging inbraak aan de Teldersrode. Ter plaatse troffen zij echter niemand meer aan. De twee Zoetermeerders werden echter korte tijd later alsnog aangehouden op verdenking van de poging tot inbraak. Beide verdachten trachtten door hard weg te rennen aan de politieagenten te ontsnappen, maar konden door de net wat harder rennende politieagent worden achterhaald. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten.