Gemeente Weert

19 september 2006

Ter voorkoming van overlast omwonenden

GEMEENTE LEGT VERBOD OP TOT HOUDEN VAN DIEREN

Het college van burgemeester en wethouders van Weert heeft een burger die een groot aantal dieren in de tuin van zijn rijtjeshuis houdt, een verbod tot het houden van zoogdieren en vogels opgelegd. Dat is gebeurd op grond van een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening. De man moet vóór 1 oktober a.s. zijn dieren hebben verwijderd.

De man houdt, zowel in zijn woning als in de tuin, een groot aantal zoogdieren en vogels. Het gaat daarbij o.a. om wasberen, otters, arenden en uilen die in kooien in de tuin zitten. Omdat het aantal dieren te groot is en de hokken niet goed worden schoongehouden, heeft de buurt vooral bij warm weer stankoverlast. Daarover zijn diverse klachten bij de gemeente binnengekomen. Toezichthouders van de gemeente hebben ook verschillende keren stankhinder geconstateerd.

Nadat waarschuwingen niet tot voldoende verbeteringen in de toestand hebben geleid, heeft het college van B&W nu besloten de man een verbod tot het houden van dieren op te leggen. Dat is gebeurd om verdere stankoverlast en schade aan de openbare gezondheid te voorkomen.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl

2006.165 FS


---- --