Gemeente Amerongen


Velddebat in Nationaal Park

Door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug werd maandagavond een Velddebat georganiseerd.

Bestuurders en medewerkers van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Veenendaal en Woudenberg waren hiervoor uitgenodigd.

In de omgeving van chalet Helenaheuvel in Doorn werd tijdens een wandeling in het veld door verschillende partijen informatie gegeven over projecten van het Nationaal Park, die voor de gemeenten van belang zijn.

Ook werd het in 2003 door betrokken gemeenten ondertekende Beheers- en Inrichtingsplan (BIP) van het Nationaal Park nog eens onder de aandacht gebracht. Na elke toelichting konden de aanwezigen met rode en groene kaarten reageren op stellingen over bijvoorbeeld de plannen voor poorten en groene entrees, waar bezoekers aan het gebied worden opgevangen.

Op de foto ziet u Chris Bakker van het Utrechts Landschap. Hij vertelt over het project Robuuste Natuur. Doel van dit project is het gebied geschikt te maken voor de terugkeer van bijzondere planten en dieren die uitgestrekte bossen en heidevelden nodig hebben. Symbool voor dit project staat het edelhert. Daarvoor is het nodig om delen van het park te reserveren voor dieren en wandelaars die van rust houden.