Provincie Zuid-Holland

Nieuwe herstelwerkzaamheden N 228 bij Haastrecht

Weggebruikers en omwonenden van de N 228 bij Haastrecht krijgen ook tussen de rotonde en de brug over de Boezem te maken met aangepaste verkeersmaatregelen. Na het herstel van de N 228 ter hoogte van het bedrijventerrein Galgoord voert de provincie Zuid-Holland aan de andere kant van de brug noodzakelijke herstelwerkzaamheden uit. Noodzakelijk, omdat dit traject op verschillende punten is verzakt. Door plaatsing van een noodbrug over de Boezem kan het verkeer tijdens de werkzaamheden doorgang vinden. Tot de noodbrug gereed is, wordt het verkeer met een verkeersinstallatie om en om over één weghelft geleid.

Weg blijft open door noodbrug

De afzetting van één weghelft ter hoogte van het bedrijventerrein Galgoord is verplaatst richting Haastrecht. Dit om het verzakte deel tussen de rotonde en de brug over de Boezem te ontzien. Om de weg in beide richtingen open te houden, heeft de provincie in samenspraak met de gemeente Vlist besloten om een noodbrug naast de oorspronkelijke brug over de Boezem te plaatsen. In de week van 2 tot en met 6 oktober 2006 start de bouw van deze noodbrug. De brug is ook geschikt voor regulier vrachtverkeer. Als de noodbrug gereed is, wordt de constructie van dit weggedeelte volledig vernieuwd. Om de wegconstructie te kunnen stabiliseren, moet de provincie het fundament onder de weg heien. Deze herstelwerkzaamheden duren enkele maanden. Al die tijd is de noodbrug in gebruik.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 25 september 2006 van 19.00 uur tot 21.00 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in het Raadhuis aan het Marktveld 20 in Haastrecht. De provincie geeft een toelichting over het hoe en waarom van de werkzaamheden. Daarnaast kunnen geïnteresseerden vragen stellen.

Weggedeelte bij bedrijventerrein Galgoord

De herstelwerkzaamheden aan de verzakte N 228 ter hoogte van het bedrijventerrein Galgoord verlopen volgens planning. Naar verwachting worden in de week van 18 tot en met 22 september 2006 de laatste werkzaamheden afgerond. Vanaf dat moment is de weg bij Galgoord weer vrij.

Website

De ontwikkelingen op de N 228 zijn te volgen via www.n228.nl. Op de website is het mogelijk om vragen te stellen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich abonneren op een digitale nieuwsbrief.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22