AutoRai

Toyota presenteert breed gamma in Parijs

(9/19/2006)
Op de Autosalon van Parijs presenteert Toyota zijn brede gamma. Het laat bovendien in verschillende marktsegmenten nieuwe modellen zien. De highlights van Toyota in Parijs zijn de nieuwe Yaris TS, de nieuwe Avensis en de sterkere Hilux.
De nieuwe Yaris TS
Een sportieve hatchback die veel rijplezier combineert met een strakke vormgeving, zonder aan raffinement in te boeten. Het hart van de Yaris TS is een gloednieuwe 1,8 liter Dual VVT-i motor die 132 pk/98 kW levert en de Yaris een topsnelheid van 194 km/h bezorgt. De auto is verlaagd en de wielophanging is aangepast; de exclusieve, sportieve styling zorgt ervoor dat de Yaris TS beslist opvalt.

De prijs van de Toyota Yaris TS zal, naar verwachting, eind dit jaar bekend worden gemaakt.

De nieuwe Avensis 2.0 D-4D-F met standaard roetfilter Toyotaâs topmodel in Europa kreeg een krachtiger styling, terwijl de uitrusting samen met de kwaliteit van het interieur toenam. De toevoeging van een nieuwe 2.0 D-4D-F 126 pk motor met standaard roetfilter, zorgt ervoor dat de Avensis verkrijgbaar is met keus uit een competitieve reeks dieselmotoren, die allen een trekkracht hebben van 300 Nm of meer.

De nieuwe Toyota Avensis is leverbaar vanaf 23.550 euro (1.6 16v VVT-i Linea Terra), de 2.0 D-4D-F Linea Terra kent een consumentenprijs van 28.000 euro.

Sterkere Hilux
Een nieuwe reeks krachtige dieselmotoren geeft de populariteit van de nieuwste generatie Toyota Hilux een nieuwe impuls. Een van de nieuwe motoren is de krachtige 3,0 liter D-4D dieselmotor, die de Hilux een sterke positie geeft in de markt voor vrijetijdspick-ups. Tegelijkertijd is de huidige 2,5 liter D-4D dieselmotor opgewaardeerd, waardoor deze nu 120 pk/88 kW levert. De 325 Nm trekkracht is een topwaarde in zijn segment.

De Toyota Hilux is leverbaar vanaf 14.850 euro (2.5 D-4D 2WD LX) exclusief BTW en BPM.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster