Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man opgepakt na diefstal

Publicatiedatum: 19-9-2006 10:29:02

Barneveld - Een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond op de Hermesweg in Barneveld door de politie aangehouden wegens diefstal. De man werd even voor acht uur op een bedrijfsterrein door een beveiliger betrapt toen hij ijzer vanaf het terrein zou hebben meegenomen. De beveiliger vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Die hield de man op aanwijzen van de beveiliger aan. De man bleek ook een fiets bij zich te hebben die niet van hem was en gaf een valse naam op. Het ijzer bleek te zijn ontvreemd. De man is in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wapen aangetroffen bij Duitse automobilist

Publicatiedatum: 19-9-2006 10:28:31

Wolfheze - De politie heeft maandagavond op de autosnelweg A50 bij Wolfheze een 21-jarige automobilist uit het Duitse Wickede aangehouden wegens het rijden onder invloed. In de auto van de Duitser troffen agenten in het handschoenenkastje een zogenoemd Nunchaku-wapen aan (wurgstokjes). Dergelijke wapens zijn volgens de wapenwetgeving verboden. Bij de Duitse automobilist werd een alcoholpromillage gemeten van 0,53. Voor beginnende bestuurders is dat ongeveer tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. De man is later vrijgelaten met een proces-verbaal. Het wapen is hem afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 19-9-2006 10:27:38

Ede - De politie van Ede heeft maandagmiddag in een woonwijk een 38-jarige bewoonster aangehouden wegens geluidsoverlast. Agenten gingen na klachten uit de buurt een kijkje nemen bij de Edese. De vrouw bleek op het dak van de schuur te vertoeven terwijl vanuit haar woning luide muziek te horen was. Nadat de Edese de wacht was aangezegd vertrokken de agenten weer. Even later bleek de vrouw echter weer voor overlast te zorgen, waarop ze werd aangehouden. De Edese is in de loop van de avond weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053