Ingezonden persbericht


Nieuwe Internet Security Suite van Trend Micro(tm) beschermt consumenten thuis of onderweg tegen identiteitsdiefstal

Eenvoudige installatie, uitgebreide beveiliging tegen tal van bedreigingen en programma's voor klantondersteuning

Utrecht, 19 september 2006 - Trend Micro (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), toonaangevend op het gebied van antivirus- en contentbeveiliging, introduceert Internet Security Suite versie 2007. Deze oplossing omvat de bekende PC-cillin(tm)-engine van Trend Micro en beschermt tegen malware. Daarnaast biedt de oplossing nieuwe functies die beschermen tegen rootkits, spyware, phishing, spam, hackers, virussen, WiFi-aanvallen en het groeiende risico van identiteitsdiefstal.

"We zijn verheugd dat wij deze hybride versie van software en webdiensten kunnen aanbieden. Mobiele gebruikers en gezinnen willen veilig en ongestoord e-mailen, winkelen, foto's uitwisselen, telebankieren, surfen en expresberichten versturen", zegt Lane Bess, wereldwijd General Manager voor consumentenproducten en -diensten bij Trend Micro. "Trend Micro Internet Security Suite biedt uitgebreide beveiliging van laptops en andere computers, bestanden, transacties en identiteit."

Bescherming van gegevens en identiteit voor mobiele consumenten met webverbindingen Het aantal verkochte laptops onder consumenten is wereldwijd meer dan verdubbeld, van 26,4 miljoen in 2000 tot 65,3 miljoen in 2005, volgens IDC. De nieuwe versie van Trend Micro Internet Security omvat toevoegingen en uitbreidingen die digitale bestanden en consumentengegevens beveiligen en beschermen tegen identiteitsdiefstal. Niet alleen vanwege cybercriminaliteit, maar ook vanwege de diefstal of het verlies van notebooks. De nieuwe suite biedt uitgebreide voorzieningen voor klantenzorg en helpt de verbindingen in hotels, op luchthavens, in internetcafés en op WiFi-hotspots te beveiligen. Geavanceerde beveiliging van thuisnetwerken, zoals verbeterde filtering van webcontent, een persoonlijke firewall en gecentraliseerd beheer, bieden ouders een grotere zekerheid dat de computeromgeving in hun huis up-to-date is en zo kunnen gezinsleden veilig internetten.

De nieuwe suite van Trend Micro is ontworpen om bekende virussen, Trojaanse paarden en spyware te identificeren, te blokkeren en automatisch te verwijderen. Daarnaast filtert de oplossing spamberichten, waarschuwt gebruikers bij onbevoegde draadloze toegang tot het netwerk en blokkeert schadelijke content. Bovendien indentificeert Internet Security Suite versie 2007 frauduleuze phishing-activiteiten. Tevens voorziet de oplossing gebruikers van real-time bescherming tegen online en offline pogingen tot diefstal van identiteit en gegevens.

Nieuwe functies van Trend Micro Internet Security
Tot de nieuwe functies behoren onder andere een volledig nieuwe, geïntegreerde engine en bibliotheek ter beveiliging tegen spyware en virussen. Deze functie verwijdert meer spyware, adware en grayware dan ooit tevoren. De engine maakt tevens optimaal gebruik van technologie die Trend Micro heeft verworven door de overname in het afgelopen jaar van de toonaangevende spywarebestrijder InterMute. Het betreft hierbij innovaties zoals Venus Spy Trap(tm) gedragscontrole en een unieke, innovatieve Rootkit Common Module die zich uitdrukkelijk richt op het blokkeren van rootkits, een nieuw type indringer dat zich diep in de computer verbergt.

Uitgebreide functies en voordelen van PC-cillin
* Bescherming tegen spyware: blokkeert en verwijdert spyware, crimeware, adware, grayware en rootkits (een nieuw type indringer dat zich diep in de computer verbergt). * Antivirusbeveiliging: detecteert en verwijdert virussen en de laatste bedreigingen voor e-mailberichten, downloads van internet, verwisselbare media en pc's. Updates worden automatisch geïnstalleerd zodat gebruikers altijd verzekerd zijn van de meest actuele beveiliging. Tevens is een systeem beschikbaar dat waarschuwt bij virusuitbraken en evaluatiemogelijkheden voor zwakke punten in Windows biedt. * Persoonlijke firewall: blokkeert hackers en netwerkvirussen en voorkomt dat deze thuisnetwerken aanvallen door een aanpasbare firewall voor inkomend/uitgaand verkeer. * Bescherming tegen fraude: beschermt tegen online phishing-activiteiten die erop zijn gericht creditcard- en bankrekeningnummers te stelen. Deze oplossing is eenvoudig te configureren en omvat de nieuwste internetbedreigingen. * Bescherming van draadloze communicatie: voorkomt dat onbevoegde gebruikers WiFi-thuisnetwerken kunnen binnendringen. * Thuisnetwerkbeheer: via deze gebruiksvriendelijke beheerconsole is het mogelijk de beveiliging te beheren, configureren en bij te werken onder één gezinslicentie voor maximaal drie pc's. Dit is ongeacht waar Trend Micro Internet Security is geïnstalleerd. * Klantenservice: telefonische ondersteuning plus gratis online ondersteuning en ondersteuning per e-mail van Trend Micro zorgen voor een betrouwbare klantenservice.

"Met de gezinslicentie komen we tegemoet aan de behoefte van thuisgebruikers om thuisnetwerken met meer dan één met het internet verbonden pc of laptop te beveiligen", zegt Lane Bess. "Met deze op PC-cillin gebaseerde oplossing is de consument overal en altijd beschermd. We leveren de beste technologie en ondersteuning tegen een aantrekkelijke prijs."

Prijsstelling en beschikbaarheid van gezinslicentie In oktober 2006 komt Trend Micro beschikbaar voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Consumenten kunnen voor EUR 49,95 een gezinslicentie aanschaffen voor één jaar. De jaarlijkse licentie voor Trend Micro Internet Security biedt beveiliging voor maximaal drie pc's plus telefonische en gratis online ondersteuning. Om consumenten een continue beveiliging te kunnen bieden, worden nieuwe diensten en functies die beschikbaar komen tijdens de abonnementsperiode gratis ter beschikking gesteld. Nadat het abonnement is verlopen, kost een abonnementsverlenging voor 12 maanden EUR 49,95. Tevens is een abonnement voor 24 maanden te verkrijgen.

Daarnaast blijft het mogelijk om een bètaversie van Trend Micro PC-cillin voor Windows(tm) Vista(tm), dat momenteel het enige beschikbare consumentenbeveiligingspakket voor bètagebruikers van Windows Vista(tm) vormt, te downloaden van: http://www.microsoft.com/athome/security/viruses/wsc/en-us/windowsvistabeta2.mspx,

###

Over Trend Micro Incorporated
Trend Micro Incorporated is wegbereider op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Sinds de oprichting in 1988 levert Trend Micro aan personen en organisaties van elk formaat bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -diensten. Met een hoofdkantoor in Japan en vestigingen in meer dan 30 landen verkoopt Trend Micro oplossingen via zakelijke en Value-Added Resellers en dienstverleners over de hele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro producten en diensten onze website op www.trendmicro.com.

Trend Micro, het t-ball logo en PC-cillin zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectieve rechthebbenden. Neem voor meer informatie contact op met: Trend Micro
Mireille Boetje
Tel: 030 2106 333
E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen / Joffrey Vermeule
Tel: 030 6565 070
E-mail: annemiek@lvtpr.nl / joffrey@lvtpr.nl