Ingezonden persbericht


Persbericht

IHC Holland Parts & Services zet Isah-7 wereldwijd in

Nieuwe ERP-oplossing optimaliseert bedrijfsprocessen

Tilburg, 19 september 2006 - IHC Holland Parts & Services BV (IHC P&S), toonaangevend producent van baggerinstallaties, heeft gekozen voor de ERP-oplossing Isah-7. Met de inzet van Isah-7 zullen alle vestigingen van IHC P&S, waar ook ter wereld, over een compleet en geïntegreerd systeem beschikken. Tevens kan de organisatie met het nieuwe ERP-pakket alle bedrijfsprocessen optimaliseren: van financieel en logistiek tot en met projectmanagement en service.

Begin 2005 startte IHC P&S een uitgebreid selectietraject. De organisatie hanteerde daarbij diverse selectiecriteria, waarbij de belangrijkste waren dat het ERP-pakket niet complex mocht zijn, geschikt moest zijn voor multicompany-situaties en meerdere logistieke grondvormen, een geïntegreerde oplossing moest zijn en dat er met de leverancier een uitgebreid partnership aangegaan kon worden. Uiteindelijk heeft de organisatie voor Isah gekozen, omdat Isah na weging op al deze punten het beste heeft gescoord.

"Isah-7 wordt al sinds 2002 bij andere business units succesvol ingezet. Dankzij hun positieve ervaringen hebben we Isah al een aantal jaren in het vizier," aldus John Boer, controller bij IHC Holland Parts & Services BV. "In de loop der jaren is Isah-7 uitgegroeid tot een krachtig ERP-pakket met de juiste functionaliteit voor grotere organisaties. Isah onderscheidt zich in de markt, omdat zij een specifiek pakket in plaats van een generiek pakket aanbieden. Samen met Isah willen wij ons verder ontwikkelen."

IHC P&S heeft specifiek voor Isah-7 gekozen, omdat het een geïntegreerde oplossing is die alle bedrijfsprocessen ondersteunt: van engineering, productie en projectmanagement tot aan assemblage en service. De organisatie wil overal ter wereld over eenduidige informatie beschikken en Isah-7 maakt dit mogelijk. Tevens wil de organisatie zijn serviceactiviteiten verder professionaliseren en met Isah-service kunnen deze gemanaged en beheerd worden. Door de inzet van document management zijn documenten door het gehele ERP-systeem te raadplegen en tekeningen eenvoudig te beheren.

"De keuze van IHC P&S voor onze ERP-oplossing onderstreept onze sterke positie in de klantordergestuurde industrie. Naast onze marktleidende positie in het middensegment zien we dat steeds meer grote organisaties voor Isah-7 kiezen," zegt Paul van Abeelen, algemeen directeur van Isah b.v. "We zijn verheugd dat IHC P&S met ons een partnership aangaat, dat gericht is op groei en de toekomst."

(368 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over IHC Holland Parts & Services BV
IHC Holland Parts & Services (IHC P&S) is lid van de IHC Holland Merwede Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kinderdijk en de organisatie heeft tevens vestigingen in Dubai, China en Singapore. IHC P&S is verantwoordelijk voor de levering van baggerinstallaties en componenten voor nieuwbouwprojecten, reservedelen voor de bestaande baggervloot en specialistische service op baggerschepen.