Politieberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 19-09-2006

Inbreker meldt zich

SOEST De politie kreeg op maandag 18 september, om 05.20 uur, een melding van een 35-jarige inwoner van Soest dat hij even daarvoor had ingebroken bij een restauratie op de Soesterbergsestraat.

Bij controle door de agenten bleek inderdaad dat een ruit van het gebouw was ingegooid en dat er binnen de nodige etens- en drinkwaren op de grond lagen. De verdachte stond bij het politiebureau in Soest te wachten en werd daar aangehouden.

Hij kreeg een proces-verbaal.

Onder invloed

BAARN De politie heeft maandagavond om 19.55 uur een 44-jarige inwoner van Bilthoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Hij werd gecontroleerd op de Lt. Generaal van Heutszlaan toen hij daar slingerend over de weg reed met zijn auto. De man blies 630 ug/l op de ademtestapparatuur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling ruit

BAARN De politie heeft maandagavond om 21.25 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor de vernieling van een ruit.

De man was even tevoren op het politiebureau aan de Eemnesserweg geweest en maakte aanstalten om in de hal van het politiebureau zijn intrek te nemen.

Dit werd niet toegestaan waarna de man uit de hal werd verwijderd. Enige tijd later kwam de man terug waarna hij met een steen een ruit van het naastgelegen gebouw van de brandweer ingooide. De man werd aangehouden en ingesloten.

Inbrekers aangehouden

BAARN Agenten die in een onopvallende surveillanceauto reden zagen dinsdagmorgen 19 september, om 02.10 uur, drie mannen staan bij het station van Baarn die belangstellend de nabij gelegen winkel observeerden.

De agenten besloten te posten en zagen dat de mannen probeerden de voordeur te forceren. Zij slaagden daar echter niet in, waarna zij met een auto wegreden. De politie heeft de inzittenden hierna gecontroleerd en aangehouden. In de auto werd een hoeveelheid inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachten, allen in de leeftijd van 22 jaar en afkomstig uit Soest, Hoofddorp en Weesp, werden ingesloten voor nader onderzoek.