AutoRai

Mazda3 MPS in december in Nederland

(9/19/2006)
De geraffineerde en supersterke Mazda6 MPS, die al enige maanden over de Europese wegen snelt, krijgt er een broertje bij. De nieuwe Mazda3 MPS is het jongste lid van de MPS-familie, de topmodelserie van Mazda, en zal vanaf zijn geboorte een sterk atletisch vermogen, snelheid en beschaafdheid meekrijgen. De auto wordt in december in Nederland verwacht.
Begin dit jaar was de Mazda6 MPS de eerste in de familie van âhigh-performanceâ modellen van Mazda. De auto koppelt een beschaafd maar groot vermogen, uitstekende rijdynamiek en een geraffineerd uiterlijk aan een flinke dosis kippenvelgevoel. De familie verwacht nu de eerste ondeugende nakomeling in de vorm van de nieuwe Mazda3 MPS, het vlaggenschip van de nieuwe Mazda3 serie. Het model heeft de genen van de MPS-familie: een sterk maar stijlvol uiterlijk en een sportief en verfijnd innerlijk, voorzien van dezelfde 2.3 liter DISI turbobenzinemotor met intercooler als de Mazda6 MPS, gunstig brandstofverbruik en versterkte wielophanging en remmen.

Maar zoals in elke familie het geval is heeft ook dit model eigenschappen die hem onderscheiden van de rest en hem een eigen karakter geven. De Mazda6 MPS is de meest krachtige sedan die Mazda ooit heeft gemaakt, met alle elegantie en comfort van een vierdeurs sedan uit het D-segment en met een hoge mate van rijplezier dankzij de unieke Active Torque Split vierwielaandrijving. De nieuwe Mazda3 MPS is de snelste hatchback die Mazda ooit heeft geproduceerd en maakt gebruik van uitsluitend voorwielaandrijving. De geprononceerde lijnen in de motorkap en de extra grote luchtinlaat onder de grille geven het model, in combinatie met de vijfdeurs carrosserie, een meer agressief uiterlijk dan zân grotere broer. En omdat de auto meer compact en lichter is en toch dezelfde motor onder de kap heeft zal deze auto nog sneller zijn dan de Mazda6 MPS: 100 km/u in slechts 6,1 seconde. Met 260 pk en een maximum koppel van 380 Nm bij slechts 3000 t/min is de Mazda3 MPS één van de meest krachtige voorwielaangedreven productieautoâs ter wereld.

Eerst was er de Mazda6 MPS, nu de Mazda3 MPS: Mazda in ultima forma. Vanaf december staat de âhot hatchâ bij de Mazda-dealers in Nederland voor een prijs van ⬠34.595,-. De Mazda3 MPS kent een drietal opties: metallic lak, een Bose(TM) audiosysteem en een DVD navigatiesysteem.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster