Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Regio

:: 19 sep 2006

Frans Kokke nieuwe directeur Markt & Ontwikkeling van Fundeon

De gezamenlijke besturen van Fundeon hebben op 15 september 2006 F. (Frans) W.C.M. Kokke (48) uit Wormer benoemd tot nieuwe directeur van de unit Markt & Ontwikkeling van Fundeon in Harderwijk.

Frans Kokke werkt momenteel bij FNV Bouw, waar hij sectorbestuurder Bouwnijverheid is. In die functie was hij onder meer bestuurslid en werknemersvoorzitter van Fundeon. Direct na zijn benoeming heeft Frans Kokke al zijn bestuurlijke activiteiten bij Fundeon stopgezet.

Frans Kokke begint op 1 december 2006 of zoveel eerder als mogelijk is in zijn nieuwe functie.
De Fundeon-directie bestaat dan uit:

- Wouter Turpijn, algemeen directeur
- Frans Kokke, directeur Markt & Ontwikkeling
- Lex Kreulen, directeur Financiën en Operaties

De unit Markt & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de wettelijke taken en de taken die Fundeon verricht namens de bedrijfstak. Hiertoe behoren de kwalificatiestructuur, beroepspraktijkvorming, de ontwikkeling van leer- en toetsmiddelen, examinering, vmbo en arbeidsmarktbeleid. Ook de hele regiostructuur van Fundeon valt onder Markt & Ontwikkeling.

Frans Kokke werkte tot 1986 bij diverse bouwbedrijven, onder meer als betonstaalvlechter. Van 1986 tot 1993 was hij regiobestuurder voor FNV Bouw in Noord-Holland, daarna regiohoofd voor dezelfde organisatie in Noord-Holland en Utrecht. De laatste acht jaar was Frans Kokke namens FNV Bouw CAO-onderhandelaar en bestuurslid van vele bedrijfstakorganisaties, waaronder het Scholingsfonds voor de bouwnijverheid, het O&O-Fonds, het Technisch Bureau en het Bedrijfstak Pensioenfonds.