Na HBO-Rechten in één jaar een universitaire master Rechten

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Unieke samenwerking HAN en Open Universiteit

Na HBO-Rechten in één jaar een universitaire master Rechten

Deze week hebben de juridische opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Open Universiteit Nederland een samenwerkingscontract getekend. De HAN en de Open Universiteit zijn de eerste aanbieders van een verkort juridisch doorstroomtraject in Nederland. Afgestudeerden van de bacheloropleiding HBO-Rechten van de HAN krijgen hierdoor de unieke mogelijkheid binnen één jaar de universitaire titel Master of Laws (LL.M) te behalen.

Studenten HBO-Rechten volgen in hun derde en vierde studiejaar twee verdiepende minoren van de Open Universiteit, de zogenoemde leerroute Verdieping Nederlands Recht. Voorwaarde is dat zij in de eerste jaren van hun hbo-studie voldoende studieresultaten hebben behaald. De leerroute bestaat uit modules die door de universiteit zijn ontwikkeld, waarbij de studiebegeleiding in handen is van docenten van de HAN. De eerste 71 studenten zijn in september gestart. Na een succesvolle afronding van de hbo-bacheloropleiding, inclusief de leerroute, kunnen de studenten direct doorstromen naar de masteropleiding Nederlands recht van de Open Universiteit. Deze kunnen zij in een jaar afronden. Na het behalen van hun mastertitel hebben zij toegang tot de zogenoemde togaberoepen.

Rechten aan de HAN en aan de Open Universiteit

De opleiding HBO-Rechten ging in 2002 van start aan de Faculteit Economie en Management van de HAN. Op dit moment volgen ruim 700 studenten deze juridische opleiding in voltijd, deeltijd of via de e-learning-variant.
De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit biedt naast de masteropleiding Nederlands recht ook een bacheloropleiding en cursussen op het gebied van strafrecht, privaatrecht, bestuursrecht en internationaal recht aan. Jaarlijks staan zo'n 4000 studenten ingeschreven bij de faculteit.