Uphantis en Meurs Software samen in software voor de afvalindustrie

Partnership voor het ontwikkelen en op de markt brengen van totaaloplossingen op basis van SAP.

Ede/Woerden, 19 september 2006 - Uphantis en Meurs Software Nederland BV, leverancier van software-oplossingen voor de afvalindustrie, zijn een partnership aangegaan. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen en op de markt brengen van totaaloplossingen voor de afvalindustrie, gebaseerd op SAP. Meurs Software brengt kennis in van de primaire processen in de afvalsector, terwijl Uphantis de SAP-kennis levert en zorgdraagt voor de vertaling van de businesskennis naar SAP.

Aangezien de afvalindustrie steeds meer opereert in een vrij marktklimaat en de concurrentie steeds intenser wordt, ontstaat er een duidelijke vraag naar geïntegreerde, branchespecifieke software oplossingen. Een oplossing die zowel het uitvoeren van de primaire processen als het begeleiden van de secundaire processen met behulp van één pakket kan ondersteunen. Meurs Software heeft tot nu toe software ontwikkeld voor de primaire processen, terwijl Uphantis diepgaande ervaring heeft in het beheren en inrichten van SAP-omgevingen. Ook is Uphantis gespecialiseerd in het integreren binnen SAP-omgevingen en het integreren van SAP met andere technologie.

Ruud Langendoen, directeur Meurs Software: "Anderhalf jaar geleden hebben we het plan opgevat om ons softwareaanbod voor de afvalsector te verbreden door ook secundaire processen, zoals HRM, CRM en de financiële administratie, te ondersteunen. SAP diende zich aan als de ERP-leverancier waar we mee verder wilden. Voor ondersteuning met het SAP-gedeelte hebben we gekozen voor Uphantis. Hun ambitie, gedrevenheid, mentaliteit - niet praten maar doen - en hun visie op de toekomst sprak ons aan. We zijn samen met Uphantis in gesprek met enkele toonaangevende organisaties in de afvalindustrie."

Henny Hurkens, financieel directeur van Uphantis: "Voor Uphantis is het partnership zeer interessant. We helpen niet alleen met het bouwen van de oplossingen, maar we gaan ook gezamenlijk totaaloplossingen voor de afvalsector op de markt brengen, inclusief beheer en services. Het is voor ons een nieuwe markt met veel perspectief."

Door het partnership met Uphantis verwacht Meurs Software verder te kunnen groeien als partner voor bedrijven in de afvalindustrie. Het bedrijf verwacht tevens dat de implementatietrajecten omvangrijker zullen worden en dat betekent ook een verdere uitbouw van de expertise.

Over Meurs Software
Meurs Software is een zelfstandig softwareontwikkelaar, gespecialiseerd in software voor de gehele afvalketen, zowel de ontdoeners, inzamelaars als de verwerkers van afval. Het bedrijf is gevestigd in Woerden, heeft ongeveer 100 klanten in de afvalindustrie en telt nu 17 werknemers.