Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 september 2006

Twee jongens aangehouden na onderzoek zinloos geweld

Hengelo

Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek in het kader van zinloos geweld, zijn maandagmorgen 18 september twee Hengelose jongens van 13 en 15 jaar aangehouden. Zij werden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een mishandeling van een 10-jarige Hengelose jongen op zaterdag 9 september jl.

Het slachtoffer was die zaterdag door twee jongens in het winkelcentrum Hasselo in Hengelo dusdanig geslagen dat hij even buiten bewustzijn is geweest. Hij werd, nadat hij bij kennis was gekomen door het personeel van de ambulance onderzocht en kon met zijn ouders, die ter plaatse waren gekomen, naar huis.

De twee aangehouden jongens zijn maandag aan het eind van de middag weer in vrijheid gesteld. Uit de verhoren is niet komen vast te staan dat de twee iets met de ernstige mishandeling van de 10-jarige van doen hebben gehad. Beiden ontkennen dit ook.

Het onderzoek wordt door de politie voortgezet. Indien er getuigen zijn die mogelijk nog iets meer over het bewuste voorval op die zaterdag de 9e september kunnen vertellen, worden zij verzocht met de politie op het bureau in Hengelo-Noord contact op te nemen. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Volgens de nu binnengekomen informatie gaat het om twee jongens met de volgende signalementen. De oudste moet ongeveer 16 jaar zijn, is tussen de 1m 80 en 1m 85 lang, heeft bruin rood golvend haar en droeg die zaterdag een zwart T-shirt met witte opdruk en een baseball cap. De jongeste is een stuk kleiner, tussen de 1m 30 en 1.35 en een jaar of 10. Hij droeg een rood T-shirt met witte letters en heeft blond haar in stekeltjes gedragen. (06-114332)

Hotel opgelicht voor ruim 5500 euro

Enschede

Zondagmiddag 17 september jl. meldde men vanuit een hotel aan de Oude Deldenerweg in Enschede dat een groep personen, die een aantal nachten in het hotel had verbleven, zonder te betalen het hotel had verlaten. Bovendien was door de groep een hoeveelheid goederen, o.a. sieraden, uit de winkel in het hotel meegenomen die ook niet waren afgerekend.

Toen de politiemensen bij het hotel waren werd door een personeelslid van het hotel aangegeven dat 1 van de personen bij het hotel was teruggekeerd. Deze man, een 36-jarige Rotterdammer, werd aangesproken en hij vertelde dat hij een tas was vergeten. Hij kon op dat moment geen verklaring geven waar de rest van de groep was en wist ook niet hoe een en ander geregeld was. Hierop is de man terzake oplichting en verduistering aangehouden en later op de zondagavond in verzekering gesteld.

In de loop van maandag de 18e september werd omtrent de gang van zaken iets meer duidelijk nadat namens het hotel aangifte was gedaan.

In de loop van vorige week was door een man, niet zijnde de 36-jarige Rotterdammer, telefonisch informatie ingewonnen bij het hotel voor de reservering van een aantal kamers voor het afgelopen weekend. Deze reservering werd later door dezelfde man gedaan op naam van een bedrijf uit Rotterdam. In totaal hebben 8 volwassenen en 4 kinderen in het hotel verbleven vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag. Het totale schadebedrag wat hierdoor door het hotel is geleden is ongeveer 5500 euro. Het vermoeden bestaat de man die gebeld heeft gebruik heeft gemaakt van een valse naam. Ook de andere gebruikte namen van de groepsleden zijn vermoedelijk allemaal vals.

De 36-jarige ontkent ook maar iets met het geheel te maken te hebben, de politie stelt een verder onderzoek in. (06-119080)

Verdachte van mishandeling aangehouden

Hengelo

De politie kreeg op maandag 18 september om 17.45 uur een melding van een mishandeling aan de Uitslagsweg in Hengelo. De politie ging ter plaatse en trof het 37-jarige Hengelose slachtoffer voor een winkel aan. De man verklaarde even daarvoor in de winkel te zijn mishandeld. Hij stond bij de kassa en werd plotseling van achteren vastgepakt door een oude bekende van hem. Deze 40-jarige Hengeloër probeerde de man te verwurgen en gaf hem een aantal vuistslagen in zijn gezicht. De 40-jarige liep de winkel uit, wachtte het slachtoffer buiten op en gaf hem nog een aantal klappen. Hij stapte in zijn auto en reed weg. Op het moment dat de agenten zich over het slachtoffer ontfermden zagen zij de verdachte in zijn auto langsrijden. De agenten zetten de achtervolging in en hielden hem aan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij in de loop van de avond in verzekering werd gesteld. Het 37-jarige slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. Een langslepend conflict zou de oorzaak van de mishandeling zijn. De politie maakt proces-verbaal op. (06-119613)

Politie houdt aluminiumdief aan

Enschede

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 september om 03.00 uur meldde een getuige dat er ijzer zou worden weggenomen bij een kinderdagverblijf aan de Dr P van Hoekstraat in Enschede. Politieagenten gingen ter plaatse en zagen op het speelplein een aantal aluminium steigerdelen liggen. De getuige vertelde dat een man deze delen vanaf het dak naar beneden had gegooid. De man zou vermoedelijk nog in de buurt zijn. De agenten stelden een onderzoek in en zetten de omgeving af. Bij het hek tussen het kinderdagverblijf en een woning aan de Boekweitstraat zagen zij een man lopen. De agenten openden het hek en kwamen achter de tuinen van de aldaar gelegen woningen terecht. De agenten vermoedden dat de verdachte zich in een van de tuinen had verstopt. Zij riepen meermaals dat hij te voorschijn moest komen. Hieraan werd niet voldaan. Besloten werd om de diensthond in te zetten. Deze trof hem in een van de tuinen aan. Door het inzetten van de diensthond kon de verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, om 03.25 uur worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-119722)

Daders van beroving aangehouden

Enschede

De politie denkt met de aanhouding van twee Enschedese mannen van 24 jaar en 34 jaar een beroving te hebben opgelost. Een 38-jarige man uit Steinfurt (D) deed op zondag 17 september om 07.50 uur aangifte van diefstal met geweld. De man was 's nachts uitgeweest in het centrum van Enschede. Rond 05.00 uur liep hij wat door het centrum om de tijd te doden. De man was van plan om de eerste trein naar Duitsland te nemen. In het centrum werd hij diverse keren aangesproken door twee mannen. Tegen 07.00 uur kwam hij de mannen tegen op de Walstraat. Een van de twee dreigde met een vuurwapen en dwong de aangever zijn portemonnee af te geven. De andere man stond op de uitkijk. Na het afgeven van zijn portemonnee met daarin wat geld en pasjes lieten de mannen hem met rust. Het slachtoffer begaf zich naar het politiebureau en kon een goed signalement van de daders opgeven. De politie stelde direct een onderzoek in. De 24-jarige verdachte kon dezelfde dag om 12.00 uur in de binnenstad worden aangehouden. De 34-jarige verdachte werd op maandag 18 september om 13.50 uur in zijn woning aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-118961)

Stalker aangehouden

Borne

De politie hield op maandag 18 september om 18.45 uur een 44-jarige man uit Borne aan wegens stalking van zijn ex, een 41-jarige vrouw eveneens uit Borne. De verdachte mocht geen contact met zijn ex opnemen, nadat hij haar recentelijk had mishandeld. Desondanks had hij zijn ex-vrouw al meerdere dagen telefonisch lastig gevallen. Op maandag 18 september kwam de verdachte bij de 41-jarige vrouw aan de woning, waarop de politie hem aanhield. De 44-jarige verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op. (06-119635)

Man gewond na val uit scootmobiel

Hengelo

Op maandag 18 september vond een eenzijdig ongeval plaats op de Enschedesestraat in Hengelo. Een 72-jarige Hengeloër reed in zijn scootmobiel over het fietspad ter hoogte van de kruising met de Kuipersdijk. Hij kwam met het linkerwiel tegen de verhoogde geleider, welke als afscheiding dient tussen het fietspad en de rijbaan. Het voertuig kantelde en sloeg over de kop. De 72-jarige raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. (06-119387)

Gewonde bij kop/staartaanrijding

Borne

Bij een kop/staartaanrijding op maandag 18 september omstreeks 18.50 uur raakte een 41-jarige Enschedese gewond. De 41-jarige vrouw reed met haar auto op de A35 in Borne achter op een vrachtwagen, welke door een takelwagen werd gesleept. De takelwagen werd bestuurd door een 41-jarige man uit Ede. De 41-jarige vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en is daar ter observatie opgenomen. (06-119633)

Diefstal auto

Borne

Een 28-jarige man uit Borne deed op maandag 18 september aangifte van diefstal van zijn auto. Deze auto betreft een zwarte Mercedes 190E. Het kenteken van de auto is XG-27-XK. De diefstal vond plaats vanaf een bedrijfsterrein aan de Deurningerweg in Borne tussen zaterdagmiddag 16 en maandagochtend 18 september. (06-119414)

Verdachte van diefstal aangehouden met hulp van getuigen

Enschede

De politie hield op maandag 18 september om 17.35 uur een 33-jarige man (woonplaats onbekend) aan wegens diefstal uit een winkel aan het GJ van Heekplein in Enschede. De politie is in deze aanhouding zeer te spreken over de houding van enkele getuigen. De 33-jarige was er na de winkeldiefstal vandoor gegaan, achtervolgd door beveiligingsmedewerkers. Een van deze medewerkers had daarvoor van een passant een fiets geleend. Doch de verdachte, opvallend gekleed, wist toch te ontkomen.

De politie kamde onmiddellijk de omgeving uit. Door bewoners aan de Kuipersdijk werd gemeld, dat zojuist een man in opvallende kleding over een tuinmuur van een van de woningen was geklommen. De politie trof in een van de tuinen inderdaad de 33-jarige verdachte aan. De verdachte stond tevens nog gesignaleerd voor een vonnis van 14 dagen voor een eerdere diefstal. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. (06-119609)

Hennepkwekerijen geruimd

Enschede

Op maandag 18 september ruimde de politie op twee locaties in Enschede een hennepkwekerij.

Aan de Meddelerweg bevond zich in drie schuren hennepteelt. In totaal werden 460 planten (deels geoogst) aangetroffen en in beslag genomen. Het energiebedrijf heeft de stroommeter in beslag genomen voor nader onderzoek. De eigenaar, welke niet bij het pand aanwezig was, wordt nog gehoord. (06-099718)

Bij een leegstaande woning aan het Ankrot werd op de zolderverdieping een geruimde hennepkwekerij aangetroffen. De politie nam de restanten van 164 planten in beslag. Er was niemand in de woning aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurder van het pand. (06-119267)

Man aangehouden na bedreiging politiemensen

Vriezenveen

De politie ging op maandag 18 september omstreeks 23.00 uur naar een brandje in een tuin aan de IJsvogel in Vriezenveen. De 43-jarige bewoner was in zijn achtertuin in een afvalton diverse materialen aan het verbranden, waaronder rubberachtige matten. De buurt had enorme last van de rook- en stankoverlast die daarmee gepaard ging. De brandweer bluste de brand en waarschuwde de agenten dat de 43-jarige, die nog in de tuin stond, een scherp voorwerp in zijn handen hield.

Toen de politiemensen de man daar op aanspraken, zagen zij in het schijnsel van de lantaarns dat de 43-jarige twee messen in zijn handen hield. De 43-jarige weigerde de messen af te geven en bedreigde daarop zelfs de agenten door met de messen te zwaaien. Na gebruik van pepperspray konden de agenten de 43-jarige overmeesteren en hem de messen afhandig maken. De politie hield daarop de man aan wegens bedreiging en nam de messen in beslag. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Hij zal tevens gehoord worden over het afvalbranden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-119694)

Monique Oude Wolbers, Jan Camphuis en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --