Ingezonden persbericht


Universiteit van Edinburgh kiest opnieuw voor NEC Philips Unified Solutions

Eerste fase van migratie naar VoIP met succes afgerond

Amsterdam, 19 september 2006 ­ Een van de meest prestigieuze universiteiten van Groot-Brittannië, de Universiteit van Edinburgh, heeft zijn relatie met NEC Philips Unified Solutions verder verstevigd met de aankoop van een IP-communicatieserver, de SV7000, en IP-DECT-technologie. Deze order maakt deel uit van de eerste fase van een complete migratie naar een communicatie-infrastructuur op basis van VoIP (Voice over Internet Protocol). De server wordt geïntegreerd met de bestaande SOPHO iS3000-server.

Op dit ogenblik werkt de universiteit met een hybride iS3000 communicatieplatform met een combinatie van IP-telefonie en klassieke systemen. Dit platform werd geïnstalleerd om de overstap naar IP-telefonie naadloos te laten verlopen. De iS3000 bedient bijna 10.000 toestellen in de hele universiteit. De nieuwe SV7000 is geïnstalleerd in het Kings Building waarop de eerste gebruikers nu zijn aangesloten. Uiteindelijk zullen alle gebruikers naar de SV7000 migreren.

Murray Clayton, die de telecom- en beveiligingssystemen van de universiteit onder zijn hoede heeft, legt uit: "Tijdens de eerste fase van de migratie hebben we de IP-server geïnstalleerd. Deze server is de afgelopen drie maanden gebruikt voor twee locaties. We zijn tevreden over de resultaten en daarom kunnen we ons gebruik van VoIP-technologie nu verder uitbreiden naar een grotere groep gebruikers, ook met DECT-toestellen op basis van IP."

De eerste fase van de migratie is zeer goed verlopen. Voor de universiteit zijn de voordelen zoals verwacht: de mogelijkheid om extern te werken en een verbeterde bereikbaarheid voor de medewerkers. Edinburgh heeft de grootste universiteit van Schotland met meer dan tweehonderd gebouwen. Wanneer de medewerkers een DECT-telefoon kunnen gebruiken die met alle netwerken overweg kan, kunnen ze gemakkelijk en zonder enige onderbreking van het ene naar het andere gebouw gaan.

Clayton vervolgt: "De iS3000 en SV7000 zijn allebei heel flexibele en compatibele servers. Daarom kunnen wij de migratie naar het IP-platform heel soepel laten verlopen, in het door ons gewenste tempo. Gebruikers kunnen hun DECT-telefoon overal mee naartoe nemen. Die toestellen zijn namelijk geschikt voor alle mogelijke IP-netwerken, dus ook voor hun breedbandaansluiting thuis, wat handig is voor mensen die thuis werken. In de toekomst hopen we deze flexibiliteit nog verder uit te breiden door vast en mobiel te laten samensmelten."

De Universiteit van Edinburgh is al 17 jaar klant van NEC Philips Unified Solutions. De volledige migratie gaat gefaseerd in de komende jaren plaatsvinden. Over de recente joint venture met NEC zegt Clayton: "Wij zijn al heel lang klant en we denken dat de relatie met NEC het aanbod nog sterker kan maken dan het nu al is."

Over NEC Philips

NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is leverancier van innovatieve bedrijfscommunicatieoplossingen die verschillende technologieen binnen een organisatie ­ ongeacht types of omvang- samenvoegt tot één effectieve contactoplossing. Om dit te realiseren gebruiken wij naast eigen producten ook oplossingen van derden. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VARs verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten, flexibiliteit en deskundigheid centraal staan. Voor meer informatie www.nec-philips.com

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

NEC Philips Unified Solutions

Bert van Koelen

Tel: +31 35 689 14 45

Email: bert.van.koelen@nec-philips.com

Of:

Text 100 Public Relations

Gerhilde Ammerlaan

Tel: + 31 20 530 43 37

E-mail: gerhilde.ammerlaan@text100.nl