Ingezonden persbericht


Easynet zorgt voor het milieu: onderneming beloond met de status 'CO2-neutraal-bedrijf'

19 september 2006 - Easynet, de Europese onderneming voor netwerkdiensten en onderdeel van British Sky Broadcasting, heeft de status van 'CO2-neutraal bedrijf' behaald. De onderneming startte in 2005 een reeks initiatieven gericht op een efficiënter energieverbruik. Het doel daarvan is de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) te verminderen.

The CarbonNeutral Company is 's werelds vooraanstaande onderneming op het gebied van CO2-beheer. De organisatie stelt bedrijven en particulieren in staat om hun impact op de klimaatverandering aan te pakken op een manier die een commerciële, ecologische en individuele meerwaarde oplevert. In samenwerking met The CarbonNeutral Company hebben Easynet en Sky in hun ondernemingen de CO2-uitstoot op bedrijfsterreinen, door bedrijfsvoertuigen, zakenreizen en niet-gerecyclede afval gemeten. Daarna hebben ze plannen ontwikkeld om die uitstoot waar mogelijk te verminderen.

De grootste uitstoot van CO2 komt echter van de energie die moet worden opgewekt om Easynet en Sky te laten functioneren. Technologiebedrijven spelen een bijzonder vervuilende rol doordat hun hardware (opslagsystemen, netwerken, datacenters) veel energie verbruiken. Easynet heeft binnen zijn organisatie punten aangewezen, die doeltreffend en met een maximale en directe impact kunnen worden verbeterd. Het energieverbruik in datacenters wordt beperkt dankzij verbeterd hardwarebeheer en het gebruik van energiezuinige servers. Easynet heeft ook geïnvesteerd in nieuwe digitale opslagsystemen, waardoor de opslagcapaciteit vertienvoudigd wordt ten opzichte van de oudere systemen, maar zonder stijging in het energieverbruik.

Door twee CO2-compensatieprojecten voor duurzame energie te financieren, compenseren Easynet en Sky de onvermijdelijke resterende uitstoot. Het gaat hierbij om een windenergieproject in Nieuw-Zeeland en een kleinschalige waterkrachtcentrale in Bulgarije. Deze projecten besparen een ton CO2 voor elke ton die Easynet en Sky uitstoten.

David Rowe, CEO van Easynet: "Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor de vermindering van de CO2-uitstoot, niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor toekomstige generaties. Easynet heeft in geheel Europa geavanceerde datacenters en kan vanuit die positie invloed uitoefenen door het energieverbruik te verminderen en waar mogelijk energie te gebruiken met een lage uitstoot. Dit is een proces van voortdurende verbetering."

Jonathan Shopley, CEO van The CarbonNeutral Company, zegt: "Als we een begin willen maken met het stabiliseren van het CO2-niveau in de atmosfeer, moet tegen 2050 de uitstoot wereldwijd met zestig procent zijn teruggebracht. Het is van essentieel belang dat nog meer bedrijven, net als Easynet en Sky, deze visie in actie omzetten. We zijn dan ook verheugd om de inspanningen van Easynet en Sky te kunnen belonen met de status van CO2-neutraal bedrijf."

Over Easynet

Easynet levert buitengewoon goed beheerde netwerk- en hosting-oplossingen voor bedrijven en ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hosting-infrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, ons vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en onze aandacht voor kwaliteit. Easynet heeft vestigingen in geheel Europa.

Dankzij de inspanningen van Easynet zijn haar klanten haar grootste voorstanders; voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg's Italië.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep, met een totale marktwaarde van meer dan 13,3 miljard euro.

Ga naar http://www.easynet.nl/ voor meer informatie.

Easynet Nederland B.V.
Joep Lecluse
Group Marketing and Product Director
Tel: 020 7 98 98 98
E-mail: joep.lecluse@nl.easynet.net
www.easynet.nl

Progress Communications
Sanjay Korteweg
Tel: 020 36 31 152
E-mail: sanjay@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

Over The CarbonNeutral Company

The CarbonNeutral Company is 's werelds vooraanstaande onderneming op het gebied van CO2-beheer. Wij stellen bedrijven en particulieren in staat hun impact op klimaatverandering aan te pakken op een manier die meerwaarde oplevert - commercieel, ecologisch, en individueel.

Wij werken samen met meer dan 200 B2B's, B2C's, NGO's en overheidsklanten, waaronder BSkyB, Honda, Avis Europe, IUCN - The World Conservation Union, American Express, Berkeley Homes, Ricoh en de Radio Taxis Group, beroemdheden en meer dan 50.000 andere consumenten.

CarbonNeutral®, het gedeponeerde handelsmerk van The CarbonNeutral Company, is wereldwijd de toonaangevende merknaam voor actie inzake klimaatverandering. Dit betekent dat de uitstoot van broeikasgassen wordt gemeten, aanbevelingen tot vermindering worden gedaan en resterende uitstoot wordt 'gecompenseerd' door duurzame energie en/of duurzame bosbouwprojecten.

Ga naar www.carbonneutral.com voor meer informatie.

De ecologische voetafdruk van Sky - Sky heeft berekend dat de ecologische voetafdruk CO2-emissies voor BskyB en Easynet respectievelijk 32.517,5 en 8.896 ton bedraagt, met een totaal van 41.414 ton per jaar. Deze cijfers zijn bevestigd door het Edinburgh Centre of Carbon Management (ECCM) en omvatten alle Greenhouse Gas Emissions (broeikasgasuitstoot, GHGs) in overeenstemming met het protocol van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), de Wereldwijde Ondernemingsraad voor Duurzame Ontwikkeling).

De verminderingsstrategie van Sky - Sky heeft de ambitieuze uitdaging op zich genomen om in 2010 de absolute uitstoot met 10% te verminderen ten opzichte van de niveaus in 2003. Sky's programma voor milieubeheer richt zich op rendabele, praktische oplossingen voor het vermijden en verminderen van de CO2-uitstoot binnen zijn onderneming. Deze week kondigde Sky een aanmoedigingspremie aan voor het personeel van (netto) £1000 om hen te stimuleren hybride auto's aan te schaffen. Sky werkt ook aan een vermindering van de impact van zakenreizen door samenwerking met 'groene' leveranciers, zoals Green Tomato Cars.

De compensatiestrategie van Sky - Sky's verbintenis om CO2-neutraal te zijn, is geheel vrijwillig. De onderneming heeft advies ingewonnen bij The Climate Group en The CarbonNeutral Company over haar compensatieportefeuille om te garanderen dat alle investeringen voldoen aan de Gold Standard of aan de Voluntary Carbon Standard van The Climate Group. Bij het vaststellen van koolstofcompensaties zijn ook de volgende criteria gehanteerd. Jaargang - CO2-compensatie-jaargangen (naar productiejaar) 2006, 2007, 2008-2010 zijn in overweging genomen bij de compensatie van onze CO2-uitstoot. Schaal - Er is een portefeuille van uitstootverminderingen samengesteld, met twee projecten voor het eerste jaar van 41.414 ton CO2 en zeven à acht verdere projecten van in totaal 165.656 ton voor de komende twee tot vijf jaar (tot de volledige compensatie van 207.070 ton CO2). Technologieën - Compensatieprojecten kregen voorrang indien de behaalde vermindering werd bereikt door efficiënt energieverbruik of duurzame energie (bijvoorbeeld wind- of zonne-energie of biomassa). Projecten eerste Jaar - WindPower in Nieuw-Zeeland (Gold Standard) en Micro-hydro Generation in Bulgarije.