Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 19-09-2006

Aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen

Vught Maandagavond is een 30-jarige man in de Klaproosstraat met een vuurwapen bedreigd. De man zette zijn kliko buiten, toen hij plotseling oog in oog stond met een jongeman die een vuurwapen op hem richtte. De jongen haalde de trekker over en rende vervolgens weg. De inmiddels gewaarschuwde politie kon met behulp van signalementen korte tijd later twee 18-jarige jongens uit Vught in de Reigerbekstraat aangehouden op verdenking van deze bedreiging. De politie heeft twee balletjespistolen inbeslaggenomen. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Controle spoorwegovergang

Rosmalen Maandag heeft de politie tijdens een controle bij de spoorwegovergang aan de Deken van Roestellaan in totaal zeven fietsers staandegehouden. De fietsers in de leeftijden van 13 tot 15 jaar uit Rosmalen negeerden het rode licht van de spoorwegovergang. In plaats van een bekeuring van 25 euro nemen de jongeren deel aan een voorlichtingsbijeenkomst van de Nederlandse Spoorwegen.

Verkeersongeval letsel

Oss Een 18-jarige bromfietsster uit Oss is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer wilde de Kromstraat in Oss op rijden. Vermoedelijke hield ze niet uiterst rechts en daardoor kwam ze in botsing met een 36-jarige automobilist. De bromfietsster is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Motorrijder gewond

Uden Een 43-jarige Eindhovense motorrijder is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Lippstadt-singel in Uden. Een 37-jarige automobiliste uit Uden wilde op de rotonde met Wilhelminastraat veranderen van rijstrook. Ze zag daarbij waarschijnlijk de motorrijder over het hoofd. Deze botste achter de op de auto en kwam ten val. De motorrijder is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aangehouden voor heling

Oss De politie heeft maandagavond een 25-jarige inwoner van Venlo en een 26-jarige Amsterdammer aangehouden op Hoofdstraat in Veghel. De politie wilde de mannen bekeuren omdat ze zonder licht fietsten. Agenten vertrouwden de zaak niet en stelden een onderzoek in. De heren gaven de fietsen voor een gering bedrag gekocht te hebben. Daarop zijn ze aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fietsen. Tegen de heren wordt proces-verbaal opgemaakt. De Amsterdammer moest nog 703,15 aan boetes betalen. Dit kon hij niet betalen daarom is hij ingesloten.

Te diep in het glaasje

Oss De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 26-jarige Osse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Op de Joannes Zwijsenlaan in Oss bleek hij te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij werd aangehouden, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.