Ingezonden persbericht


Internet Security Systems breidt beveiligingsplatform uit met e-mailbeveiliging-appliance

Capelle a/d IJssel, 19 september 2006 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert het Proventia Network Mail Security-System. Deze nieuwe beveiliging-appliance beschermt messaging-infrastructuren van bedrijven. Bestaande e-mailbeveiligingsoplossingen richten zich primair op antispamtechnologie, terwijl de nieuwe ISS-oplossing complete, proactieve beveiliging tegen messaging-bedreigingen biedt. Dit is mogelijk door de inzet van het Intrusion Prevention System (IPS) en het gepatenteerde ISS Virus Prevention System (VPS).

Proventia Network Mail is een uitbreiding op het ISS-beveiligingsplatform voor complete bescherming tegen bedreigingen op de eindpunten, servers, netwerken en gateways van ondernemingen. Door de grote schaalbaarheid komt de appliance tegemoet aan de hoge eisen van bedrijven en managed services providers. De appliance is te configureren voor de bescherming van 2.500 tot enkele honderdduizenden gebruikers.

In het huidige tijdperk, met medewerkers die op diverse locaties werken, met virtuele teams, road warriors en globalisering, is e-mail uitgegroeid tot een onmisbare applicatie. Toch wordt e-mail geplaagd door spam, phishing, denial of service-aanvallen, directory harvest-aanvallen, virussen, wormen en andere schadelijke code.

Brian Burke van IDC: "Organisaties schaffen steeds vaker messaging-beveiligingsoplossingen aan, die bescherming tegen verschillende bedreigingen en die antivirus, antispam en contentfilters bieden. Dit alles bij voorkeur in één oplossing. Beveiliging-appliances winnen snel aan terrein en krijgen de voorkeur als platform voor de integratie van diverse beschermingstechnologieën voor messaging."

"Bedrijven verwachten meer functionaliteit van hun e-mailbeveiligingsoplossingen en ISS biedt hiervoor een gerichte appliance", zegt Greg Adams, vicepresident productontwikkeling bij ISS. "Via het ISS-beveiligingsplatform bieden we onze basistechnologieën aan, die klanten eenvoudige en effectieve bescherming voor hun bedrijfskritische IT-infrastructuur garanderen van netwerk en desktops tot en met servers. Nu e-mailservers het toegangspunt tot het netwerk zijn geworden voor aanvallers, breiden we onze IPS en VPS uit voor de bescherming van de messaging-architectuur van bedrijven."

Proventia Network Mail biedt een krachtige combinatie van IPS, virusblokkering, anti-spam en geïntegreerde URL-filtertechnologieën. Hierdoor beschermt de appliance tegen spam en diverse schadelijke codes die het e-mailsysteem via het SMTP-protocol beïnvloeden, bijvoorbeeld phishing-aanvallen, virussen en andere gevaarlijke code. De appliance inspecteert de content van iedere mail die de organisatie op alle niveaus binnenkomt en garandeert 98% effectieve spamblokkering. Het is de enige oplossing met de unieke Virus Prevention System-technologie van ISS. Deze analyseert het gedrag van netwerkverkeer, inclusief e-mailbijlagen en bestanden, om virussen te identificeren en te blokkeren. Ook andere zero-day-aanvallen worden onderschept voordat ze zelfs maar ontdekt zijn, wat voorkomt dat ze ooit gedownload kunnen worden.

"De uitbreiding van het ISS-portfolio met e-mailcontentbeveiliging versterkt de waarde van het ISS-beveiligingsplatform", zegt Eugenie Toecker, Messaging Administrator bij het Duitse onderzoekcentrum FZK. "Doordat algemeen bekend is dat wereldwijd 80 tot 90 procent van de inkomende e-mail spam is, erkennen bedrijven dat antispamtechnologie alleen onvoldoende is om hun messaging-infrastructuur te beschermen. Zeker niet tegen aanvallers die gewend zijn andere netwerkonderdelen aan te vallen of zelfs persoonlijke informatie te stelen. Wij zijn ervan overtuigd dat de VPS-technologieën van ISS bedrijven kunnen helpen om weer grip op hun communicatie-infrastructuren te krijgen."

De ISS-technologie wordt ondersteund door het vermaarde ISS X-Force onderzoek- en ontwikkelteam. Dit team ontdekte 52 procent van alle risicovolle kwetsbaarheden die tussen 1998 en 2005 gevonden zijn door commerciële onderzoeksgroepen. De inbraakpreventieoplossingen van ISS maken gebruik van de unieke Virtual Patch-technologie die onderliggende kwetsbaarheid beschermt in plaats van elke nieuwe exploit traceert. Virtual Patch beschermt zelfs al voordat leveranciers patches vrijgeven. Hierdoor besluiten bedrijven zelf wanneer ze patches plannen en de messaging-infrastructuur is toch vrij van kostbare beveiligingslekken.

Proventia Management SiteProtector maakt Proventia Network Mail tot een integraal onderdeel van het ISS-beveiligingsplatform. Dat geldt ook voor andere producten, kennis en service van ISS. Met deze gelaagde aanpak, inclusief centrale beheermogelijkheden, kunnen bedrijven hun bedrijfsmiddelen effectiever beschermen en de beveiligingskosten aanzienlijk terugdringen.

Proventia Network Mail is beschikbaar via ISS of zijn kanaalpartners. Er zijn ook optionele handtekeninggebaseerde antivirusopties voor deze appliance beschikbaar.

Voor meer informatie over het Proventia Network Mail Security System: http://www.iss.net/products/Proventia_Mail_Appliance/product_main_page.html

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.



Ingezonden persbericht