Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL BIEDT NOG MEER GEBRUIKSGEMAK MET NIEUW DIGITAAL PASSPORT

WD Passport Portable kleiner van afmeting, grotere opslagcapaciteit en vooral veilig

Amsterdam, 19 september 2006 - Steeds meer consumenten nemen hun persoonlijke digitale bestanden overal mee naartoe. Western Digital Corp. (NYSE: WDC) speelt in op die ontwikkeling door de WD Passport Portable Drives in een nieuwe vormgeving op de markt te brengen. Zo is het WD Passport kleiner geworden en biedt hij tegelijk een grotere storage-capaciteit. Stijlvol ontworpen, met een glanzende, pianozwarte afwerking is het zeerdraagbare WD Passport leverbaar in capaciteiten van 60, 80, 120 en 160 GB. Het apparaat past in een broekzak of een portemonnee en weegt minder dan 150 gram.

WD Passport vereenvoudigt de synchronisatie van belangrijke persoonlijke bestanden en gegevens in Microsoft Outlook op de pc. Daardoor kunnen consumenten hun persoonlijke bestanden makkelijker meenemen. WD Sync-software maakt het gebruikers mogelijk Microsoft Word-documenten, Excel-spreadsheets, mp3's, e-mails en bijlagen op elke willekeurige plek veilig te benaderen, te bewerken en te delen. Wanneer eigenaren hun WD Passport kwijtraken, weten ze dat hun data is beveiligd met 128-bit encryptie. Dankzij Google-software op de drive kunnen gebruikers eenvoudig bestanden opsporen met de Google Desktop Search-tool, foto's beheren met Picassa Photo Organizer-software en zoekopdrachten uitvoeren met de Google Toolbar. WD Passport Portable Drives zijn uitgevoerd met een snelle 5.400 rpm harde schijf en een USB 2.0-interface.

WD Passport Portable Drives zijn ook perfecte 'speeltjes' voor de gebruikers. Het is heel makkelijk back-ups te maken van content op eigen pc's, zoals digitale foto`s en muziekbestanden. De USB-poort van de pc of laptop voorziet de draagbare drive van energie, waardoor het niet nodig is een aparte stroomadapter mee te nemen. Een optionele kabel is beschikbaar voor systemen waarop energievoorziening via USB beperkt is. Gecombineerd met de eenvoudig te installeren, op de gebruiker af te stemmen WD Sync-software, is het WD Passport overal te gebruiken. Het is een kwestie van simpel inpluggen en opslaan.

"Digitale content - zoals foto's, video's en muziek, maar ook zakelijke documenten - heeft emotionele en financiële waarde voor de eigenaren. Het is belangrijk dat ze hun content veilig en makkelijk kunnen meenemen", zegt Jim Welsh, Vice-President en algemeen directeur Merkproducten van WD. "Het WD Passport geeft consumenten de mogelijkheid hun complete digitale portfolio mee te nemen in een 'pakket' dat klein genoeg is om te passen in een kleine zak, en stijlvol genoeg is om op je bureau te zetten. Dit is het ultieme persoonlijke-storage-apparaat."

Productspecificaties en foto's van de WD Passport Portable Drives zijn beschikbaar op de website van het bedrijf: http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=262.

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddrives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.