Gemeente Bronckhorst

Wat is de 'Staat' van de gemeente Bronckhorst?

Om inzicht te krijgen in hoe inwoners denken over hun woonomgeving, wat hun mening is over het gemeentebestuur, wat zij vinden van de gemeentelijke regels en de dienstverlening aan de gemeentelijke loketten houdt de gemeente Bronckhorst van eind september tot eind oktober een enquête onder inwoners en onder bezoekers van het gemeentehuis/kantoor.

Volgende week stuurt de gemeente naar 1.200 willekeurig gekozen inwoners een brief met een vragenlijst over de gemeente. Daarnaast kunnen inwoners, nadat zij een bezoek hebben gebracht aan het gemeentehuis/kantoor om bijvoorbeeld een identiteitskaart aan te vragen, van eind september tot eind oktober een vragenlijst invullen over de dienstverlening aan de loketten. In de vragenlijsten kunnen zij hun waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente. Als een groot aantal inwoners dit doet, kan de gemeente op hoofdlijnen de 'Staat' van de gemeente aangeven: oftewel hoe staat de gemeente Bronckhorst er op dit moment volgens haar inwoners voor? De gemeente hoopt dat de deelnemers een zo eerlijk mogelijk oordeel geven over de gemeente en over het gemeentebestuur, zodat deze 'Staat' van de gemeente ook daadwerkelijk weergeeft wat inwoners denken en de gemeente weet waar zij evt. nog aan moet werken.

De gemeente stelt het zeer op prijs als mensen die een vragenlijst met de post ontvangen of tussen eind september en eind oktober een bezoek brengen aan het gemeentehuis/kantoor aan het onderzoek willen meewerken. Hiermee helpen zij ons ons werk beter te doen. De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting in januari 2007 bekend.

Hengelo Gld, 19 september 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --