Datum: 19 september 2006

( Sassenheim --- Rectificatie --- Ongeval op de Menneweg

De politie berichtte gisteren dat de oorzaak van het ongeval op de Menneweg van zaterdag 16 september te danken was aan het niet verlenen van voorrang van de 55 jarige fietser uit Sassenheim aan de 9 jarige fietser uit Sassenheim. Onderzoek heeft dit echter nog niet vastgesteld. Het ongeluk vond vermoedelijk net na de kruising van de Menneweg en de Rembrandtlaan plaats. De fietsers raakten elkaar waarna zij ten val kwamen. De fietser liep een pijnlijke rechterschouder op en het jongetje een pijnlijke linkerbeen.

Leiden Aanhouding na vernieling

De politie heeft dinsdag 19 september rond 13.25 uur aan de Molenstraat een 31 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man was daar, op zoek naar zijn ex-vrouw, een woning binnengedrongen. Daarbij had hij de ruit van een voordeur vernield. De politie die na de melding snel ter plaatse was nam de man mee en sloot hem in. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Voorschoten Doorrijder aangehouden

De politie heeft dinsdag 19 september rond 10.25 uur op de Europaweg in Leiden een 51 jarige automobilist uit Leimuiden aangehouden. De politie was naar de auto waar de man in reed op zoek. Een man had gezien dat hij tegen een op een parkeerterrein aan de Schoolstraat in Voorschoten geparkeerde auto aanreed en belde de politie. De politie onderschepte de auto op de Europaweg. De verdachte verklaarde te zijn weggereden nadat hij geen schade aan de andere auto zag. De eigenaresse van deze auto, een 51 jarige vrouw uit Zoeterwoude, ontdekte wel lichte lakschade en deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Deur op nachtslot, sleutel uit het slot! De politie van Alphen aan den Rijn merkt een toename van het aantal woninginbraken middels de hengeltechniek op. Hengelen is een door de inbreker gebruikte techniek om door de brievenbus/ kattenluikje de deurklink aan de binnenkant van de deur naar beneden te trekken/ halen. Als de deur niet op het nachtslot zit, dat wil zeggen met de sleutel is dichtgedraaid, dan valt de deur open. De politie adviseert zowel 's nachts tijdens het slapen als overdag bij het verlaten van de woning de deur op slot te draaien. Het is ook van belang dat de sleutel uit het slot wordt gehaald. De inbreker zou de sleutel uit het slot kunnen "hengelen" en dan eenvoudig met de sleutel het deur alsnog open kunnen maken. De laatste paar weken is er rond de vijf keer met deze techniek in Alphen aan den Rijn ingebroken.

Boskoop Politie is op zoek naar eigenaresse auto De politie is op zoek naar de eigenaresse van een mintgroene Renault Clio die op maandag 18 september geparkeerd stond in een parkeerhaven aan de Zijde. Haar auto is die dag rond 11.45 uur aangereden terwijl het geparkeerd stond. Een getuige die het ongeluk heeft zien gebeuren meldde zich gisteren bij de politie. De eigenaresse van de auto heeft zich echter niet gemeld, zij heeft dus nog geen aangifte gedaan. Wel is zij na het ontdekken van de schade aan haar auto een naastgelegen kantoor ingelopen om te vragen of er mensen waren die de aanrijding gezien hadden. Zonder haar gegevens achter te laten is zij vervolgens vertrokken. De politie vraagt deze vrouw zich te melden bij de politie van Boskoop of via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --