Ingezonden persbericht


KENNISGEVING

Toshiba roept batterijen terug die mogelijk een probleem hebben met opladen

Breda, 19 september 2006 - Het mogelijke probleem met de batterijen betreft in de Benelux alleen de volgende systemen: Satellite (Pro) A100, Satellite (Pro) M70 en Tecra A7 en alléén die systemen die geproduceerd zijn van maart tot en met mei 2006. Het betreft bovendien een aantal typen batterijen, waarvan een zeer klein percentage een probleem met opladen kan hebben.

Deze batterijen leveren dus geen gezondheidsrisico's op en raken ook niet oververhit.

Toshiba heeft een softwareprogramma ontwikkeld om de batterij te testen en aan te geven of er mogelijk een probleem is. Toshiba zal dit softwareprogramma zo snel mogelijk beschikbaar stellen. Met dit programma kan ook de omruiling worden aangevraagd. Verder zal Toshiba instructies geven om ook visueel een batterijcontrole te doen. Toshiba neemt geen laptops terug, maar ruilt batterijen die het probleem vertonen kosteloos om.

Toshiba streeft naar optimale kwaliteit en vindt het daarom noodzakelijk ook deze mogelijke problemen snel te verhelpen.

Voor meer informatie zie: www.computers.toshiba.nl/recallbatterijen

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronika bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54 miljard US$ (2005).