Talpa Nederland


PERSBERICHT

Laren, 19 september 2006

Talpa Music en SONY BMG starten nieuw muzieklabel

8BALL MUSIC RICHT ZICH OP DIGITALE EXPLOITATIE VAN DEBUTEREND TALENT

LAREN/LONDON - 8ball Music is de naam van het muzieklabel dat is opgericht door Talpa Music en SONY BMG Entertainment International. Talpa Music, één van Europa's leading onafhankelijke muziekuitgeverijen en SONY BMG International zijn van mening dat er een breed scala aan mogelijkheden ligt voor nieuw talent in een zich zeer snel ontwikkelende digitale markt.

"Wij zien dat er nog zoveel talent rondloopt in Europa waar anderen niet altijd plaats of oog voor hebben", aldus Talpa Music president Tony Berk. "Daarnaast menen we met de Talpa groep een platform te kunnen creëren om nieuwe artiesten op de juiste wijze te lanceren en ondersteunen." Ondanks dat 8ball Music vertrekt vanuit een digitale gedachte is samenwerking met een krachtige major gezocht om onder andere snelle fysieke distributie van topniveau te garanderen.

De samenwerking tussen 8ball Music en SONY BMG gaat echter verder dan enkel verkoop en distributie. "Wij juichen initiatieven als 8ball Music van harte toe en zijn daarom erg gelukkig met de participatie van SONY BMG in dit label", zegt Maarten Steinkamp, President SONY BMG Europe. "8ball Music sluit perfect aan bij onze strategie om jong talent te lanceren en onze samenwerking biedt alle kansen om jaarlijks ook enkele releases buiten de Nederlandse landsgrenzen te initiëren."

8ball Music is op 1 september 2006 van start gegaan met twee medewerkers, te weten general manager Tony van de Berkt en marketingmanager Robin van Beek. Beide voormalig EMI-ers hebben erg veel zin in de nieuwe uitdaging en zijn trots op het vertrouwen dat Talpa Music en SonyBMG hun schenkt. "8ball Music is een fantastische kans en uitdaging. Ook is het te gek om weer met Tony jr. aan de slag te gaan", vindt Robin van Beek. "Het is super om weer nieuw talent te kunnen gaan tekenen en ontwikkelen. Onze deur staat open", zegt Tony Berk. "Ik denk dat we het juiste team en mogelijkheden hebben om van 8ball een groot succes te maken."