Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Digitaal televisie kijken en opnemen met Samsung DCB-P850

Samsung introduceert eerste digitale TV-ontvanger met hard disk voor de kabel

Delft, 19 september 2006 - Sppeciaal voor de digitale TV-kijkers van @Home (Essent Kabelcom), Casema, Multikabel en CAIW heeft Samsung de eerste digitale televisie hard disk recorder voor de kabel ontwikkeld. Digitale TV-kijkers kunnen hiermee niet alleen digitale TV ontvangen, maar ook TV-uitzendingen op de harde schijf van 160 GB opnemen. Omdat de Samsung DCB-P850 over twee tuners beschikt, kan de kijker een TV-programma kijken en tegelijkertijd een programma op een andere zender opnemen, of op hetzelfde moment twee programma's opnemen.

Bij de DCB-P850 staat het gemak voor de televisiekijker voorop. Wanneer hij wordt gestoord door de telefoon of deurbel, hoeft hij niets van zijn lievelingsprogramma te missen. Via de pauzeknop 'Time Shift Recording' zet hij het beeld eenvoudigweg stil. Wanneer hij na vijf minuten weer voor de TV plaatsneemt, pakt hij het programma op waar hij het zojuist had stilgezet. Ook heeft de gebruiker toegang tot een elektronische programmagids en een overzicht van opgeslagen uitzendingen. Dankzij de gebruiksvriendelijke menustructuur kan hij deze eenvoudig op het televisiescherm oproepen en uitzendingen opnemen of afspelen. Met Picture-in-Picture verschijnen twee zenders op hetzelfde moment in één beeld, zodat tijdens het bekijken van een film die fantastische voetbalgoal niet gemist hoeft te worden.

Via een USB 2.0-poort kunnen MP3-spelers en digitale fotocamera's op de DCB-P850 worden aangesloten, waarmee JPEG- en MP3-bestanden op de harde schijf van de digitale hard disk recorder van Samsung kunnen worden overgezet en weergegeven. De DCB-P850 beschikt over SRS TruSurround XT, een surround sound vergelijkbaar met het geluid in de bioscoop.

De digitale televisie hard disk recorder DCB-P850 van Samsung is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart voor ¤ 399,- inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2005 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 56,7 miljard en een nettowinst van US$ 7,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 128.000 medewerkers actief in meer dan 120 kantoren in 57 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of teerecht op de website: www.samsung.nl.