Ingezonden persbericht


Pechvol slotweekend NEC Formule Renault voor Chris van der Drift

Salzburg, Oostenrijk ­ Chris van der Drift kwam afgelopen weekend naar de Salzburgring in Oostenrijk om de koppositie in de Northern European Cup of Formula Renault 2.0 te heroveren op Felipe Albuquerque. Echter werd de mogelijkheid om naar de titel te grijpen hem ontnomen, nadat de inwoner uit Zevenhuizen in de eerste race een tik van achteren kreeg. Uiteindelijk wist Van der Drift het NEC Formule Renault 2.0 seizoen als tweede overall en beste 'rookie' af te sluiten.

Ondanks dat Chris van der Drift ook nog nooit op de Salzburgring gereden had, begon het weekend op vrijdag voortvarend. Met een tweede tijd achter Sebastien Buemi en voor Felipe Albuquerque, was de vrije training een goede start. Omdat Van der Drift zeventien punten goed moest maken op Albuquerque, was het belangrijk om de Portugees ten alle tijden voor te blijven. In de kwalificatie kwam de pechduivel voor de eerste keer opduiken. Met hoge verwachten werden de twee keer twintig minuten durende kwalificatie sessies aangevangen. In de laatste vier minuten van de eerste sessie brak de ophanging aan de linkerachterkant, waardoor Chris race één op een vierde positie moest starten. In tien minuten tijd werd de auto gerepareerd en met nog drie minuten te gaan van de tweede sessie, schoot de JD Motorsport bolide van de baan na een mechanisch defect aan de voorkant van de auto. Opnieuw zat er daardoor niet meer in dan een vierde startplek voor de tweede race.

Het kampioenschap werd in de voorlaatste race besloten. Rivaal Albuquerque startte naast Van der Drift op de grid, waarna de piloot uit Zevenhuizen de Portugees bij de start voorbij kon steken. Echter was dit van korte duur, omdat Brendon Hartley de achterkant raakte van de JD Motorsport piloot. Een kapotte achtervleugel en linkerachterwiel zorgden ervoor dat er een bezoek aan de pitstraat werd gebracht. Een nieuwe achtervleugel werd gemonteerd en het wiel werd goed gezet, waarna Van der Drift op het circuit terugkeerde, in de hoop dat zijn concurrent zou uitvallen. Echter was dit niet het geval en Chris passeerde als twaalfde de finish. Het verschil tussen de beide rivalen was twee punten te veel en dus voor Van der Drift onoverbrugbaar om alsnog kampioen te worden.

De tweede race reed Chris van der Drift vanaf de vierde startplaats ook naar de vierde eindpositie in de race. Ondanks een teleurstellend weekend, waarin de talentvolle piloot veel te maken kreeg met pech, eindigde de 'rookie' als tweede in het eindklassement met vier overwinningen op zijn naam.

Chris van der Drift: "Ik kwam zo dicht bij de winst en om op deze manier dit kampioenschap af te sluiten is teleurstellend. Ik kon er niets aan doen, maar het is niet anders. Ik ben nu nog meer vastberaden om het meer belangrijke kampioenschap, de Eurocup, maar mij toe te trekken. Op het moment heb ik de leiding in handen en wie weet wat er komen gaat. Verder wil in het speciaal het hele team van JD Motorsport bedanken voor hun inzet. Maar tweede worden is een mooi resultaat voor een 'rookie' en het heeft mensen wakker gemaakt om te zien wie ik ben."

Tijdens het weekend van 1 oktober wordt op Le Mans de voorlaatste twee ronden van de Eurocup Formula Renault 2.0 gehouden. Het finaleronden van de zeer competitieve Eurocup vinden plaats tijdens het weekend van 29 oktober.

Uitslag Race 1, NEC Formule Renault 2.0 te Salzburgring (Oostenrijk):
01 Sebastien Buemi (SUI), Motopark Academy, 19 ronden in 26:09.078
02 Filipe Albuquerque (POR), Motopark Academy, +01.885
03 Mihai Marinescu (ROM), Petrom District Racing, +02.538
04 Xavier Maassen (NED), JD Motorsport, +04.183 12 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +4 ronden

Uitslag Race 2, NEC Formule Renault 2.0 te Salzburgring (Oostenrijk):
01 Filipe Albuquerque (POR), Motopark Academy, 14 ronden in 20:10.248
02 Sebastien Buemi (SUI), Motopark Academy, +00.824
03 Mihai Marinescu (ROM), Petrom District Racing, +05.196
04 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +05.794
05 Mervyn Kool (NED), AR Motorsports, +06.631

Eindstand NEC Formule Renault 2.0 (na 16 races):

01 Felipe Albuquerque (POR), 312 punten (4 zeges)
02 Chris van der Drift (NZL), 267 punten (4 zeges)
03 Xavier Maassen (NED), 252 punten (2 zeges)

04 Mervyn Kool (NED), 206 punten (1 zege)

05 John Edwards (USA), 184 punten (1 zege)

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
Valvoline
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

--


Ingezonden persbericht