Ingezonden persbericht


HUNTENPOP Festival 2007 - 24 & 25 AUGUSTUS


- X -

Succes Huntenpop Festival noopt organisatie tot strategie: "Niet veel groter,
maar mooier!"

De editie 2006 van het Achterhoekse Huntenpop Festival is een van de meest succesvolle geweest in de zeventienjarige geschiedenis van het festival. Bijna zevenduizend bezoekers passeerden de kassa's en dat is meer dan ooit daarvoor. Reden voor de organiserende Stichting Huntenpop Belangen om zich te bezinnen op de toekomst.

"Wij willen zo weinig mogelijk veranderen aan het huidige concept van Huntenpop", licht Walter Hendrixen namens de organisatie toe. "We hebben een festival dat stáát, zoveel is wel duidelijk. Natuurlijk, de mensen komen op de eerste plaats om de muziek, maar de sfeer is voor heel veel van onze bezoekers ook heel belangrijk. Niet te groot, maar een relatief klein, overzichtelijk en vooral gezellig festival. Dat is het en dat blijft het. Daarom hebben we het maximale aantal bezoekers voor volgend jaar bepaald op 7.500."

Het lijkt erop dat het een verstandige keuze van de organisatie is geweest het festival eerder in het seizoen te plannen. Wat het tot dusverre in de eerste week van september, dit jaar is Huntenpop voor het eerst begin augustus gehouden, midden in het vakantieseizoen. "Toch heeft dat goed uitgepakt", aldus Hendrixen. "Niet iedereen is dan op vakantie, sterker nog: ik ken veel mensen die hun vakantie hebben afgestemd op de datum van Huntenpop. Wat dat betreft hebben we een groot aantal vaste bezoekers."

Planning

Huntenpop Festival 2007 zal worden gehouden op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. De reden is de verschuiving van de bouwvakvakantie die het komende jaar een week op schuift. "Onze grote broer Lowlands wordt altijd in het derde weekend van augustus gehouden. Daarom hebben wij besloten om te kiezen voor de week na Lowlands. We kijken jaarlijks opnieuw naar de vakanties van onze doelgroep en die valt het komende jaar perfect."

Hendrixen kijkt met tevredenheid terug op het afgelopen festival: "Ondanks de vooruitzichten van heel slecht weer, hebben we het op 12 augustus helemaal droog gehouden en dat kwam de sfeer weer ten goede. Uit de vele reacties blijkt dat de voor-elk-wat-wils programmering, in combinatie met de gezellige sfeer en de relatief goedkope prijs, enorm aanslaat."

Dit alles betekent dat het Huntenpop Festival nog iets kan groeien, al gaat de organisatie voor de kwaliteit van het festival in plaats van der kwantiteit. Hendrixen: "We denken dan aan meer aandacht voor de aankleding van het festivalterrein en meer vermaak in de vorm van straattheater en zo. Ook zullen we extra kijken naar de sfeerverlichting en willen we de catering nog gevarieerder maken. Kortom, er zijn nog genoeg verbeterpunten over."

Het achttiende Huntenpop Festival wordt gehouden op zaterdag 25 augustus 2007, voorafgegaan door een Tribute Night op vrijdag 24 augustus.


- EINDE PERSBERICHT -

PREUSTING PERS, bureau voor communicatie en organisatie

Vestiging: Graafseweg 1a - 6512 BM NIJMEGEN
Post: Postbus 2 - 6573 ZG BEEK-UBBERGEN

T (024) 684 12 60
M 06 53 19 65 14
F (084) 711 26 79

E Leo@preustingpers.nl W WWW.PREUSTINGPERS.NL


---- --