Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge Fortuynisten: "Nederland(s kabinetsbeleid) werkt!"

De Jonge Fortuynisten, de officiële Fortuynistische jongerenbeweging, zijn tevreden met de 100ste miljoenennota die vandaag door het kabinet is gepresenteerd. Na jaren van bezuinigingen lijkt het tij nu te keren. Het kabinet lost gemaakte beloftes in. Zo zijn er nu meer mensen aan het werk dan in het topjaar 2001 en is dit de tweede keer in veertig jaar dat het aantal uitkeringen daalt. De Jonge Fortuynisten zijn ook zeer verheugd dat het Kabinet de speerpunten van de Lijst Pim Fortuyn over neemt te meer werk, veiligheid, respect en minder, maar betere regels.

Maar wat er van al deze lofzang werkelijkheid zal worden is nog maar de vraag. Formeel hebben we met het missionaire kabinet-Balkenende III te maken, maar gezien de naderende verkiezingen is er feitelijk sprake van een demissionair kabinet. Dat heeft invloed op de betekenis van miljoenennota en begroting 2007, want het kabinet kan niet ver 'over zijn graf' heen regeren. Het is mogelijk dat er na 22 november het kabinet Bos I aantreed. Een kabinet dat lak heeft aan het overheidstekort en aan de economische groei van ons land.

Natuurlijk hebben de Jonge Fortuynisten hun kritische kanttekeningen bij de nieuwe miljoenennota. Zo stelt het kabinet in 2007 ruim 60 miljoen euro beschikbaar voor de verpleeghuizen. Wij vrezen dat dit geld opgesoupeerd zal worden door een geldverslindend management en niet zal leiden tot meer handen aan het bed. Onzes inziens zou het budget hetzelfde moeten blijven om zodoende een drastische reorganisatie in de zorg af te dwingen waarbij het terugdringen van de overhead centraal dient te staan.

Uit de troonrede blijkt tevens dat Nederland de indeling van de Europese Unie niet als prioriteit ziet. Dit houdt in dat ook de uitbreiding van de Unie met een land als Turkije geen prioriteit heeft voor onze regering. De Jonge Fortuynisten zijn hier wel stellig op tegen. Het is tenslotte de vraag of je het Koerdisch conflict binnen de grenzen van je Unie wilt trekken en of je landen als Iran en Irak als buurlanden wenst te hebben. De Jonge Fortuynisten dringen er dan ook op aan dat minister Bot (buitenlandse zaken) deze vragen in Brussel agendeert.

De Jonge Fortuynisten vinden dat er opgepast moet worden dat het respect waar Balkenende op wijst niet uit slaat naar een allochtone knuffelcultuur waarbij de islamitische cultuur meer ruimte krijgt ten koste van onze Christelijk Joods Humanistische cultuur. De staat moet ten allertijde de kernwaarden van onze cultuur beschermen en uit dragen. De vanaf volgend jaar georganiseerde naturalisatiedagen zijn hierin een goed middel.

De mate waarin de vandaag gemaakte beloftes zullen worden ingelost ligt in uw handen. Tenslotte bepaalt u de koers van het volgende kabinet. Wordt dit de koers van terug naar het geldverslindende Paars of kiest u voor voortzetting van de vooruitgang? De keuze is aan u!

Namens het bestuur van de Jonge Fortuynisten
Joost van Puijenbroek
Ad interim vice-voorzitter/persvoorlichter