2e Persbericht van dinsdag 19 september 2006

Eindhoven, 19-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreiging

Dinsdagochtend heeft de politie omstreeks 08.15 uur op de Gedempte Gracht een 38-jarige man uit s-Gravenhage aangehouden. De man sliep in een portiek waarop een buurtbewoner een beveiligingsmedewerker waarschuwde. Hij maakte de man wakker. De man reageerde erg agressief op de medewerker. Ook bedreigde hij de medewerker met een fietsenstandaard en zou hem iets aandoen. Hierop riep de beveiligingsmedewerker de hulp in van een collega, waarna ze de man samen aanhielden. Ze hebben hem overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verkeerscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie rond 08.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Aalsterweg/ Boutenslaan/ Leostraat. De controle was vooral gericht op het niet dragen van een autogordel en door rood rijden van fietsers, bromfietsers, snorfietsers, motoren en autos. Ook op sms-en en mobiel bellen is gelet. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor:

- door rood rijden door autos (6x)

- door rood fietsen (7x)

- het niet dragen van een autogordel (8x)

Veldhoven: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Dinsdagochtend heeft omstreeks 08.00 uur aan de Binnenweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige vrouw uit Veldhoven fietste vanuit de Molenweg de Binnenweg op. Hierbij reed ze tegen de zijkant van een vrachtwagen. Vervolgens ging de Veldhovense een aantal keer over de kop, waardoor ze met haar hoofd tegen een zijgevel van een huis terechtkwam. De vrouw is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen, zij is gewond aan haar hoofd.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging

Op de Airbornelaan is dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man blokkeerde een andere automobilist omdat hij vond dat deze een verkeersovertreding had begaan. Nadat beide autos tot stilstand kwamen, bedreigde de man de andere automobilist. Deze belde daarop de politie. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontroles

De politie heeft dinsdagochtend twee snelheidscontroles gehouden.
- Op de Stationsweg zijn tussen 10.50 en 12.25 uur in totaal 720 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 67 bestuurders te snel.
- Op de Javalaan zijn tussen 8.00 en 10.00 uur 280 voertuigen gecontroleerd. Daarvan begingen 32 voertuigen een snelheidsovertreding.
Op beide wegen is de toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd.

Heeze: Woninginbraak

In een woning aan de Rulselaan in Heeze is dinsdagochtend tussen 10.15 en 11.30 uur ingebroken. De achterdeur is opengebroken. De buit bestaat uit gouden ringen, gouden kettingen en een televisietoestel.