Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/09)

OOSTERHOUT NB, 19 september 2006

Identiteit dodelijk slachtoffer Waalwijk vastgesteld

WAALWIJK: De identiteit van het slachtoffer van het dodelijke schietincident in Waalwijk is vastgesteld. Het gaat om een 32-jarige man, afkomstig uit Rijswijk (ZH). De man kwam op zondag 17 september kort na middernacht om het leven bij een schietincident op het woonwagenkamp aan de Altenaweg in Waalwijk. Zijn aanwezigheid op het woonwagenkamp was gelegen in de relationele sfeer. Gisteren (maandag 18 september) is er bij het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op het stoffelijk overschot, waarna zijn identiteit formeel kon worden vastgesteld. De politie onderzoekt de toedracht van dit incident met een team, bestaande uit circa 15 rechercheurs. In het belang van het opsporingsonderzoek worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan over de zaak.

Politie arresteert verdachte schietpartij Gilze-Rijen

GILZE: De politie heeft een verdachte gearresteerd naar aanleiding van een schietpartij in Gilze. In de nacht van vrijdag 8 september op zaterdag 9 september, kort voor middernacht, kwam bij de politie de melding binnen dat er was geschoten op de ruit van een woning in de Lochtstraat. Daarbij raakte een 25-jarige Tilburgse licht gewond. Zij is in een ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat vermoedelijk bekenden van de bewoners op de woning hebben geschoten. Eén verdachte werd vorige week aangehouden. De man stond landelijk gesignaleerd en kreeg in Limburg een bekeuring nadat hij een verkeersovertreding pleegde. Bij het natrekken van zijn personalia bleek dat de politie van Gilze en Rijen hem zocht vanwege de schietpartij. Het gaat om 38-jarige Bredanaar. Hij is inmiddels overgedragen aan het rechercheteam en in voorlopige hechtenis genomen. De politie is op zoek naar mededaders en sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Zwaar beschonken achter het stuur

WASPIK: Een adem-alcoholgehalte van maar liefst 990 ug/l blies een 53-jarige inwoner van Breda. Agenten controleerden deze automobilist in de nacht van maandag 18 september op dinsdag 19 september. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Polanenweg. Slingerend rijgedrag was reden voor de controle. Het was meteen duidelijk dat de man alcohol gedronken had. Om die reden werd de man gearresteerd en werd hij overgebracht naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Gezien de hoge uitslag van 990 ug/l vorderden de agenten het rijbewijs van de man in. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 12 uren opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

DONGEN: Iets minder onder invloed, maar wel degelijk strafbaar was een 32-jarige inwoner van Dongen. De man reed op dinsdag 19 september om 02.00 onder invloed door de Rembrandtstraat. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 450 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

WAALWIJK: Maandagmiddag 18 september hield de politie op de Taxandriaweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij letten de agenten specifiek op de draagplicht van de autogordel. Van de 60 gecontroleerde automobilisten waren er 13 in overtreding. Er zijn dus 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. Het boetebedrag hiervoor is door de wetgever vastgesteld op 75,- Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Man opgepakt vanwege openstaande vonnissen

WAALWIJK: Bij een routinecontrole op de Van Andelstraat troffen de agenten bij toeval iemand aan die gezocht werd door het Openbaar Ministerie. De 30-jarige Tilburger werd op dinsdag 19 september 2006, omstreeks 08.30 aangehouden. Het bleek namelijk dat hij nog 123 dagen gevangenisstraf moest uitzitten of een boete moest betalen van 3.150 Euro,- Omdat de man het geldbedrag niet kon betalen, werd hij ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Tabak gestolen bij inbraak

WERKENDAM: Tabaksartikelen zijn gestolen bij een inbraak in een supermarkt aan de Floreffestraat. De inbraak in het pand vond plaats op dinsdag 19 september tussen 04.10 uur en 04.20 uur. Om binnen te komen werd een ruit aan de voorkant van de supermarkt vernield. De politie reageerde op het alarmsysteem dat in werking was getreden. Toen de agenten arriveerden waren de daders er al vandoor. Omwonenden spreken over vermoedelijk drie daders. Het winkelpersoneel mist een hoeveelheid shag en sigaretten. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen.

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

DONGEN: Op maandag 18 september 2006 is rond het middaguur een 61-jarige vrouw bestolen van haar handtas. Dat gebeurde in een onbewaakt ogenblik toen de vrouw boodschappen deed in een supermarkt aan Looiershof. De tas stond op het moment van de diefstal in de winkelwagen. De vrouw mist niet alleen haar tas. In de tas zat namelijk haar portemonnee met een geldbedrag, paspoort en betaalpasjes.
Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort zij zakkenrollers actief op. Zelf kunt u ook het nodige doen:

- Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg ze nooit voor het grijpen bovenin uw tas.
- Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u.
- Let op wanneer uw aandacht wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekende spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt daar gebruik van en slaat zijn slag.

- Voorkom dat mensen tijdens het pinnen in winkels en bij automaten meekijken. Zorg dat alleen u de pincode weet en schrijf de pincode nooit op.

- Neem nooit meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Verdeel grote hoeveelheden geld over verschillende opbergplaatsen.

- Als u toch slachtoffer wordt van zakkenrollers, waarschuw dan omstanders en probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden. Alarmeer vervolgens de politie.

- Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Politie ruimt twee hennepkwekerijen

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie betrad dinsdag 19 september 2006 twee woningen waarin hennepkwekerijen verborgen waren. Op de zolder van een huis in de Boylestraat stonden 189 wietplanten opgesteld. Een kleinere plantage (55 planten) vonden agenten op de zolder van een woning aan de Dahliastraat. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de beide kwekerijen ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. In beide gevallen was er ook diefstal van stroom aan de orde. Door medewerkers van Essent is de elektriciteitsvoorziening daarom afgesloten In de Boylestraat arresteerde de politie de 41-jarige bewoner van het pand. Hij heeft in het politiebureau een bekentenis afgelegd. Ook in de Dahliastraat vond een aanhouding plaats. Het gaat om een 36-jarige Oosterhouter. Hij werd gearresteerd en voor verhoor ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer