Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

19-09-2006
Eersel vertoont haar kunsten

Expositie
In het gebouw van Schoolbegeleidingsdienst De Kempen, Markt 28 te Eersel vindt momenteel de expositie "Eersel vertoont haar kunsten" in het kader van "Kunst aan de Markt" plaats. De adviescommissie beeldende kunst van de gemeente Eersel heeft een selectie gemaakt uit de kunstwerken die door de voormalige gemeenten Vessem en Eersel zijn aangeschaft in het kader van de BKR-regeling, of door de gemeente zijn aangekocht van kunstenaars uit de regio. De selectie geeft een goede indruk van de diversiteit van stijlen en technieken van kunstwerken die de gemeente in haar bezit heeft.
Een aantal kunstwerken ligt nog opgeslagen op de zolder van het gemeentehuis. Een ander deel is aangewend ter verfraaiing van de gebouwen van maatschappelijke instellingen in de diverse kernen. De expositie is gratis te bezichtigen tot en met 15 december 2006, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 1700 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Uitnodiging discussieavond over kunstparticipatie Als onderdeel van de expositie organiseert de adviescommissie beeldende kunst een discussieavond over kunstparticipatie op dinsdagavond 3 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur. Wij nodigen betrokkenen, geïnteresseerden en deskundigen op het gebied van de beeldende kunst uit hieraan deel te nemen. Onder leiding van Pieter Mols (SBD/BISK)discussiëren we rondom de vier thema's
Cultuurontwikkeling; Participatiebevordering; Cultuurpresentatie en Cultuurbehoud aan de hand van de vraag: "Wat vindt u dat de Gemeente Eersel zou moeten doen en laten ten aanzien van bovenstaande onderwerpen".
Ook horen wij graag uw mening betreffende de werkopdracht van de commissie beeldende kunst: "De gemeente maakt kunst toegankelijk voor een gedifferentieerd publiek en bevordert de productie van kunst". De resultaten van de avond zullen de bouwstenen vormen voor de Kadernota Cultuur van de Gemeente.

De discussieavond Kunstparticipatie vindt plaats in het gebouw van Schoolbegeleidingsdienst De Kempen, Markt 28 te Eersel.

De Adviescommissie Beeldende Kunst