Gemeente Zwolle

Winkeliersvereniging Assendorp pakt graffiti overlast aan met Pauropus


Datum uitgave: 19-09-2006
De Assendorperstraat wordt graffitivrij! Graffiti overlast is een grote ergernis van ondernemers en bewoners in de Assendorperstraat. Om het probleem aan te pakken hebben de winkeliersvereniging Assendorp en de gemeente Zwolle, Pauropus b.v. ingeschakeld om de straat graffitivrij te maken en te houden. Hans Boer van de winkeliersvereniging Assendorp doet een oproep aan alle eigenaren of huurders van panden in de Assendorperstraat: 'Meld uw pand aan voor dit unieke project! Graffiti in onze mooie oude winkelstraat is een lelijk gezicht en het straalt onveiligheid en verloedering uit'. De winkeliersvereniging Assendorp, de gemeente Zwolle en Pauropus hebben de handen ineen geslagen en zijn tot een uniek plan gekomen. Dit plan bestaat uit een schoonmaakregeling, waarmee panden in de Assendorperstraat tegen een geringe vergoeding drie jaar graffitivrij worden gehouden.

De werkzaamheden worden verricht met de Hot Aqua Blaster, waarmee door middel van hoge druk, de graffiti van de panden wordt gespoten. Allereerst worden alle panden in de Assendorperstraat aan een kosteloze grondige schoonmaakbeurt onderworpen. Hierna is er de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten. Alle ondernemers en bewoners in de Assendorperstraat kunnen zich aanmelden. Voor een bedrag van ¤ 81,- voor de leden van de winkeliersvereniging en ¤ 105,- (alle bedragen excl. 19% BTW) voor niet-leden en woningen, wordt een pand graffitivrij gemaakt en gehouden. Drie jaar lang komt eens per twee weken een schoonmaakploeg van Pauropus langs om eventuele vervuiling weg te halen. Deze week zijn de werkzaamheden gestart, maar zich aanmelden voor het project blijft mogelijk tot 15 november 2006. Daarna worden er andere bedragen voor de deelname berekend.

Op dit moment zijn er dertig panden aangemeld voor het schoonhouden voor de aankomende 3 jaar. Winkeliersvereniging Assendorp dringt er sterk op aan dat zoveel mogelijk particulieren en zakelijke eigenaren meedoen aan het project. Iedereen kan zich melden bij Hans Boer, Assendorperstraat 66, 8012 CA in Zwolle, telefoonnummer (038) 422 45 46.

Bron: afdeling Communicatie