Deelgemeente Charlois Rotterdam

Lekker Fit in Charlois gestart

Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken van de deelgemeente Charlois, gaf samen met mevrouw Koster-van Waart, directeur van de Triangel, het officiële startsein voor "Lekker Fit". Woensdag 13 september is op basisschool de Triangel het programma Lekker Fit gestart

Voorheen was dit programma beter bekend als Elke Dag Bewegen. Net als 44 andere Rotterdamse basisscholen gaat deze school in samenwerking met de gemeente Rotterdam de strijd aan tegen bewegingsarmoede en overgewicht. Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken van de deelgemeente Charlois, gaf samen met mevrouw Koster-van Waart, directeur van de Triangel, het officiële startsein.

De gemeente Rotterdam (Sport en Recreatie, Gemeentelijke Gezondheids Dienst en Jeugd, Onderwijs en Samenleving) is in 2005 gestart met het project Elke dag bewegen. Dit schooljaar is het project omgedoopt tot Lekker Fit school. Kern van de aanpak is het stimuleren van beweging en gezonde voeding. De aanpak is op termijn gericht op de verandering van de leefstijl van kinderen en bestaat uit tien pijlers.

In 2009 zullen 90 scholen zich aangesloten hebben en dus ook voorzien zijn van een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Dit schooljaar sluiten 15 nieuwe basisscholen zich aan. De gymleraren nieuwe stijl verzorgen zowel tijdens als na schooltijd bewegingslessen en hebben een centrale rol in het project Lekker Fit als bewegingsmanager. Deze opzet is uniek in Nederland.

Eigen website

Vanaf dit schooljaar kunnen kinderen informatie halen van de Lekker Fit website. Deze website is speciaal opgezet voor kinderen van 4 tot 12 jaar, in begrijpelijke taal en met navigatie in cartoonvorm. Het adres is www.rotterdamlekkerfit.nl/kids/.

Kijk ook op
www.rotterdamlekkerfit.nl/kids/