Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 15 en 19 september 2006

College van burgemeester en wethouders

Op vrijdag 15 en dinsdag 19 september 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder

andere de volgende besluiten genomen:

Kunstijsbaan (15/9)

De Stichting 400 Meter Kunstijsbaan heeft het college van B&W per brief van 30 augustus jl. laten weten niet in cassatie te gaan tegen het arrest van het Gerechtshof s-Gravenhage van 15 juni 2006. Het Hof had de gemeente in het gelijk gesteld wat betreft de opzegging van de erfpacht in oktober 2001. De Stichting wil nu nader overleg over de afwikkeling van de erfpachtovereenkomst. De advocate van de Stichting heeft per brief de berusting van de Stichting in het arrest bevestigd. Daarnaast stelt ze o.a. voor de procedure inzake de tweede opzegging van de erfpacht bij de rechtbank Rotterdam te royeren. Het college heeft de antwoordbrieven van het gemeente-bestuur aan de Stichting en de brief van de (externe) gemeentelijke advocaat aan de advocate van de Stichting vastgesteld voor verzending. [Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]

NB. Over het onderwerp ijsbaan volgt op zeer korte termijn nog een persbericht.

Bezwaarschrift Capelse Muziekschool

Het college heeft besloten de raad voor te stellen het bezwaar van de Stichting Capelse Muziekschool tegen het aan haar toegekende subsidiebedrag in 2006 gegrond te verklaren. Hiermee volgt het college het advies van de commissie van de commissie bezwaarschriften. De Stichting meende dat het toegekende bedrag te laag was.

Aanvraag tijdelijke subsidieregeling schuldhulpverlening 2006

Het college heeft besloten een aanvraag in te dienen in het kader van de tijdelijke subsidieregeling schuldhulpverlening 2006. Hiermee krijgt de gemeente extra middelen voor de ondersteuning van inwoners met schulden. De subsidie zal worden toegevoegd aan het afdelingsbudget Sociale Zaken.

Benoeming buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand

Het college heeft, voor de periode dat zij lid zijn van het college van B&W, de wethouders Jacobs en Jaliens benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Het raadslid mevrouw Harmsen-Spruijt is benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode dat zij raadslid is.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.