Gemeente Hoogeveen

Openbare Besluiten van B & W

19 september 2006

Inhoud

* Samenvatting persuurtje

* Besluiten

1. Samenvatting persuurtje

Eerst parkeren dan betalen op de Markt

De gemeente Hoogeveen voert bij wijze van proef achteraf betalen voor parkeren op de Markt in. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De proef gebeurt op verzoek van de gemeenteraad. Het noordelijke deel van de Markt wordt hiervoor afgesloten. De in- en uitgang komt tegenover de muziekschool. De aanpassing kost 125.000 euro. De raad had achteraf betalen graag nog dit jaar ingevoerd, maar dat lukt niet in verband met de levertijd van de apparatuur. Dat wordt kort na de winter.

Wethouder Ton Bargeman vindt het een goede zaak dat automobilisten zich voortaan geen zorgen meer hoeven te maken over het verstrijken van de parkeertijd. Hij hoopt dat achteraf betalen zal leiden tot toename van het winkelbezoek, het zogeheten funshoppen.

Tijdelijk fietspad Turbine en verharding Krakeelsedijk

Op een deel van de bestaande verharding van de Turbine, het servicegebied voor industrieterrein Buitenvaart, komt een tijdelijk fietspad. De route tussen Hollandscheveld en Hoogeveen wordt veiliger, omdat een aantal oversteekplaatsen vervalt. Het tijdelijke fietspad wordt met barriers (afscheidingsmuurtjes) afgescheiden van de rijbaan. Zodra alle gronden voor de Turbine zijn aangekocht kan een permanent fietspad aan de oostzijde worden aangelegd.

Het fietspad over de Krakeelsedijk is nu niet verhard en verandert bij slecht weer in een modderpoel. Het pad wordt betegeld en krijgt verlichting. Plaatselijk Belang Hollandscheveld had om verbetering van het fietspad gevraagd.

2. Besluiten

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

* nummer

* onderwerp (vetgedrukt)

* besluit

* evt. toelichting (cursief)

1
Uitnodiging Vrienden van Van Boeijen op 21 september 2006

Klaas Smid en Henk de Vries gaan.

2
Onthulling kunstwerk Salawaku op 30 september 2006

Betty Poutsma en Henk de Vries gaan.

3
Open huis NAM lokatie Ten Arlo 23 september 2006

Voor kennisgeving aannemen.

4
Lustrumviering Drentse Historische Vereniging 30 september 2006

Voor kennisgeving aannemen.

5
Symposium project klimaatverandering op 23 november 2006

Ambtelijke vertegenwoordiging.

6
Vaststellen definitieve tekst Begroting en afspraken presentatie Begroting

De tekst van de begroting wordt na een enkele wijziging vastgesteld. Op 21 september volgt de presentatie aan de raad. Op 26 september presentatie aan de pers incl. Torentje Totaal. Op 19 oktober meningvorming in raad. Op 2 november vaststelling in raad.

7
Fietsroute tussen Hoogeveen en Hollandscheveld

* Een tijdelijk fietspad creëren op een deel van de bestaande verharding van de Turbine.
* Het fietspad op de Krakeelsedijk voorzien van een betere verharding en verlichting.

8
Achteraf betaald parkeren

* De wens van de raad om achteraf betaald parkeren in te voeren op de Markt uitvoeren.
* Het benodigde budget van ¤ 125.000,- beschikbaar stellen door middel van een begrotingswijziging en daarvoor een beroep doen op de algemene reserve.
* Op grond van de ingediende offertes en de gebruikersinformatie van diverse gemeenten kiezen voor apparatuur van de firma TPA uit Arnhem.
* Het college vraagt speciale aandacht voor de te houden evenementen op het parkeerterrein.

9
Wijziging voorwaarden terrasvergunning

Instemmen met de gewijzigde voorwaarden.

10
Vragen secretaris SGP kieskring aan burgemeester en aan het College

Brief beantwoorden.

11
Stemmen in een willekeurig stemlokaal bij de Provinciale Statenverkiezingen

Instemmen met deelname aan het experiment Stemmen in een willekeurig stemlokaal (SWS) bij de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart 2007.

12
Aanvraag ontheffing artikel 13 Wet op de openluchtrecreatie (groepskamperen)
* Stichting Occultfest op grond van artikel 13 van de Wet op openluchtrecreatie ontheffing verlenen voor het plaatsen van kampeermiddelen in een weiland aan de Wijsterseweg 2 te Hoogeveen in het weekend van 1 t/m 3 september 2006.
* K. Eefting machtigen de ontheffing in mandaat te verlenen.

13
Bestemmingsplan Stadscentrum woonpark Bilderdijk, inspraaknota & vervolgprocedure
* Akkoord gaan met het commentaar op de ingediende inspraak- en vooroverlegreacties ex. artikel 10 Bro.
* Het ontwerpplan en de nota inspraak & overleg ter kennis brengen aan de raad.
* Het bestemmingsplan als ontwerpplan voor de duur van zes weken ter inzage leggen.

14
Herziening bestemmingsplan Nieuweroord

* Akkoord gaan met de inspraaknota.

* Het ontwerpbestemmingsplan Nieuweroord 2005 voor een periode van zes weken ter inzage leggen.

15
Herziening bestemmingsplan Tiendeveen

* Akkoord gaan met de inspraaknota.

* Het ontwerpbestemmingsplan Tiendeveen 2005 voor een periode van zes weken ter inzage leggen.

16
Besluit op verzoek om vergoeding van schade ex artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutatie van het bestemmingsplan Stadscentrum

Overeenkomstig het advies van 27 april 2004 van de schadebeoordelingscommissie aan de heer E.R. S. een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toekennen ad. ¤ 1.635,-- en dit bedrag vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 24 februari 2003 tot de dag der uitbetaling.

17
Verzoek om schadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Op grond van artikel 49 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening het verzoek om schadevergoeding ex artikel 49 WRO niet-ontvankelijk verklaren en de verzoeker hiervan op de hoogte stellen.

18
Besluit op verzoeken om vergoeding van schade ex artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutatie bestemmingsplan Noordscheschut
* Overeenkomstig het advies van 25 juli 2006 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) besluiten aan de familie H. de J. een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 4.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 12 oktober 2005 tot de dag der uitbetaling.
* Overeenkomstig het advies van 25 juli 2006 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) besluiten aan mevrouw H. ter S. een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 14.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 3 oktober 2005 tot de dag der uitbetaling.

19
Behandeling bezwaarschrift van de heer A. Schonewille tegen verleende vergunning aan de heer A. Santing voor het plaatsen van een zeecontainer op perceel Dorpsstraat 56a te Elim

Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriftencommissie het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren en betrokkenen hiervan op de hoogte stellen.

20
Aanvraag lichte bouwvergunning voor het bouwen van een houten schuurtje op het kadastraal perceel, sectie P, nummer 3852 en plaatselijk bekend De Kogge 40
* Geen medewerking verlenen aan het toepassen van een vrijstelling ex artikel 19 WRO.
* Op grond van artikel 44, lid 1, sub c Woningwet, bouwvergunning weigeren.

21
Parkeerterrein The Total Workout

* Instemmen met het opstarten van de procedure tot het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO voor de aanleg van parkeerplaatsen overeenkomstig de situatieschets voor The Total Workout.
* Overeenkomst sluiten met The Total Workout waarin de gemaakte afspraken worden vastgelegd.