B EN W BERICHTEN 2006 - 36 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 19 SEPTEMBER

Burgemeester

1. (19-09) Het college van B en W heeft besloten om samen met Rotterdam Topsport een aantal VIP-kaarten af te nemen voor ontvangst van gasten tijdens de Rabobank Zesdaagse in sportpaleis Ahoy'. De Zesdaagse vindt plaats van donderdag 4 tot en met dinsdag 9 januari 2007.

2. (19-09) Het college heeft besloten de circa vierhonderd internationale deelnemers aan het Congres 'European Society for Surgical Research' op donderdag 24 mei 2007 een ontvangst aan te bieden in de Burgerzaal. Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) treedt op als gastvrouw.

3. (19-09) B en W hebben besloten de internationale deelnemers aan het congres 'Initiating a European Platform Organ Transplantion: Ethical, Legal and Psychological Aspects Toward a Common European Policy' op maandag 2 april 2007 een ontvangst aan te bieden in de Burgerzaal. Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) treedt op als gastvrouw.

4. (19-09) Burgemeester mr. Ivo Opstelten brengt van 23 tot en met 27 september een bezoek aan Santos en Sao Paulo in Brazilië. De burgemeester ontmoet de voor Rotterdam belangrijke partijen in de marktsegmenten ethanol, papier, cellulose en vlees. In Sao Paulo is hij gastheer bij een ontvangst voor de haven- en havengerelateerde zakelijke gemeenschap.

5. (19-09) Het college van burgemeester en wethouders heeft het model vastgesteld van de stempas voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op 22 november 2006. De stempas vervangt de oude oproepingskaart. Daardoor wordt het voor Rotterdamse kiezers mogelijk hun stem uit te brengen in een stembureau naar keuze binnen de gemeente Rotterdam.

6. (19-09) Het college van B en W heeft besloten om de bevoegdheid tot het sluiten van gebouwen op grond van artikel 97 van de Woningwet voor de eerste maal toe te passen op Zaagmolenstraat 56a, 56b1 en 56b2 in Rotterdam. Deze woningen worden gesloten voor de duur van een jaar. Deze bevoegdheid vloeit voort uit de op 30 december 2005 in werking getreden Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (de 'Rotterdamwet').

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (19-09) Burgemeester en wethouders hebben het programma Studentcity, visie en actieplan vastgesteld. In dit programma werkt de gemeente samen met marktpartijen, kennisinstellingen en studie- en studentenverenigingen aan het aantrekken en vasthouden van HBO en WO studenten.

2. (19-09) B en W stellen de gemeenteraad voor de bezwaren van appellanten tegen het voorbereidingsbesluit voor de bouw van een baggerdepot aan de President Rooseveltweg, code BOJ, ongegrond te verklaren.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (19-09) Het college heeft besloten om een technische wijziging aan te brengen in het Integraal mandaat en volmachtbesluit 2006 (lMVB 2006). Het betreft de machtiging aan de directeur Middelen en Control voor het vaststellen van de formulieren van de Subsidieverordening Rotterdam 2005 en het aangaan, wijzigen en opzeggen van geldleningovereenkomsten, voor zover het de taakstelling van zijn directie betreft. Het gaat hier echter om concerntaken. Om die reden wordt het lMVB 2006 aangepast.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (19-09) Het college heeft het besluit Levensloopregeling en de bijbehorende wijzigingen van de Vakantie- en Verlofregeling van de gemeente Rotterdam vastgesteld. In de CAO Gemeenten 2005-2007 zijn nadere afspraken gemaakt voor de sector gemeenten over de levensloopregeling. Die zijn nu verwerkt in de Rotterdamse regelgeving.

2. (19-09) B en W hebben een wijziging van het Ambtenarenreglement vastgesteld in verband met gewijzigde regels over ontslag bij arbeidsongeschiktheid en uitkering wegens arbeidsongeschiktheid in en door de dienst.

3. (19-09) Het college heeft de regeling 213a onderzoeken 2006 vastgesteld. In de Verordening 'Onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid gemeente Rotterdam' staat dat het college nadere regels vaststelt over de organisatie en uitvoering van deze onderzoeken. Deze regels zijn vastgelegd in de 'Uitvoeringsregels Auditfunctie 2004'. Een reorganisatie bij de Bestuursdienst maakte een aanpassing van deze regeling noodzakelijk.

4. (19-09) Burgemeester en wethouders hebben een medewerker van de gemeente Rotterdam met onmiddellijke ingang ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim.

5. (19-09) Het college heeft besloten het verzoek van de Stichting Schoolhulpproject Suriname af te wijzen. De stichting had het college gevraagd een positief standpunt in te nemen ten aanzien van het toekennen van extra verlof met behoud van bezoldiging aan ambtenaren die op vrijwillige basis voor de stichting werken. Het staat ambtenaren wel vrij een verzoek te doen om extra verlof voor eigen rekening. De Vakantie- en Verlofregeling van de gemeente Rotterdam biedt deze mogelijkheid.

Wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang

1. (19-09) Het college heeft het uitvoeringsprogramma schuldhulpverlening 'Van eerder naar beter, via meer naar minder' vastgesteld. Dit programma legt de basis voor de collegeprioriteit armoedebestrijding, zoals die is benoemd in het Collegeprogramma.

Schriftelijke vragen

(19-09) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van de raadsleden:

. de heer R. Moti (PvdA) over fietsbeugels op de hoek Rodezand/Hoogstraat; . de heer P.B. van Tijn (VVD) over de bereikbaarheid van het Noordereiland en Zuid bij de Bavaria City Racing; . de heren D. Hoogland en T. Harreman (PvdA) over de staat van onderhoud van balkons en gevelplaten.


---- --