Op het trefpunt van talen en culturen: de NewAmigosVille talencafés


Leer een taal en de wereld gaat voor je open

AMSTERDAM, 20060912 -- Op 19 september vinden vanaf 19 uur de launch parties van de internationale ¡NewAmigosVille! talencafés plaats in vier steden in Nederland. Bezoekers van allerlei origine komen samen om het ¡New Amigos! bordspel te spelen, een andere taal te ontdekken en nieuwe vrienden te maken! Heb je de Nederlandse of een andere moedertaal? Je bent van harte welkom in Amsterdam (Kriterion, Roetersstraat 170), Rotterdam (Concordia, Oostzeedijk 56B), Utrecht (Winkel van Sinkel, Oudegracht 158) en Maastricht (Clinique, Platielstraat 9A)

Al spelend een andere taal leren
Het populaire ¡New Amigos! bordspel is bedacht door de Engels-Noorse musicus en globetrotter Lakki Patey. Met het spel kunnen spelers van alle leeftijden en niveaus op een leuke manier een vreemde taal leren of verbeteren.

"Een taal leren is veel makkelijker dan de meesten denken, helemaal als je het op een speelse manier doet, met de nadruk op de praktijk en niet op de perfectie."
Lakki Patey, oprichter van ¡New Amigos!

Talencafés elke dinsdag geopend
Ongeacht je opleidingsniveau, culturele achtergrond of leeftijd ben je elke dinsdagavond welkom in de internationale ¡NewAmigosVille! talencafés. Met een drankje erbij maken mensen die elkaar nooit eerder ontmoet hebben rond het bordspel nieuwe vrienden en verbreden hun kennis van taal en cultuur.

Europees netwerk
Het eerste talencafé werd in 2002 geopend in Oslo; een voorbeeld dat sindsdien gevolgd is door talrijke andere steden. Inmiddels bestaat er een heel netwerk van internationale talencafés in Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland.

Aanbevelingen
¡New Amigos! wordt door een breed publiek omarmd en heeft verschillende spellentests gewonnen. In Nederland is het spel genomineerd Speelgoed van het Jaar 2006. Daarnaast is het talenspel geprezen door ondermeer UNESCO, het Goethe instituut, het Franse Cultureel instituut en vele taalscholen.

"¡New Amigos! hanteert dezelfde principes als toen we leerden praten; door te herkennen, imiteren en memoriseren kan iemand de basis leren van zowel kleine als grote talen op een sociale en ludieke manier."
Vigdís Finnbogadottír, UNESCO Goodwill Ambassador for Languages

Lakki Patey is beschikbaar voor interviews. Hij is actief betrokken bij het uitbreiden van het netwerk van talencafés. Daarnaast zet hij zich in voor de andere projecten van de ¡New Amigos! Stichting.





¡New Amigos! Stichting