Kick-off tour The Gathering met uitreiking Edison Award

Psychonaut records

http://www.gathering.nl

Kick-off tour The Gathering in Amsterdamse Paradiso
Tournee start met officiële uitreiking van Edison Award door Arda Gerkens

The Gathering won op 15 maart van dit jaar met de DVD A Sound Relief de oudste muziekprijs van Nederland. Het winnen van deze Edison Award in de categorie beste Muziek DVD Nationaal werd toen al bekendgemaakt, maar vanwege tourverplichtingen van de band in het buitenland kon zij de Edison niet in ontvangst nemen. Dinsdag 19 september start de Nederlandse tour van de band met een show in Paradiso. SP kamerlid Arda Gerkens zal dan het beeld officieel overhandigden aan de bandleden.

De Edison dankt de band aan de DVD A Sound Relief. In mei 2005 werd een live-DVD opgenomen, waarvan de opnames plaatsvonden in Paradiso ten overstaan van fans afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen. De DVD is bovendien gevuld met mooie momenten van het vijftienjarige bestaan van The Gathering. Concertopnames, maar ook momenten uit de verschillende buitenlandse avonturen van de band aangevuld met 2 kleine documentaires. De DVD oogst lovende kritieken en wordt gezien als een van de mooiste Nederlandse liveregistraties ooit.

De uitreiking vindt plaats door SP kamerlid Arda Gerkens. Zij is geen onbekende in het popcircuit. Met haar initiatiefnota Oorstrelend en Hartveroverend heeft zij zich de allereerste vaandeldrager voor popmuziek in de Haagse politiek getoond. De uitreiking door haar, op nota bene Prinsjesdag, maakt het een bijzonder gebeuren.

The Gathering bestaat uit Frank Boeijen (toetsen), Anneke van Giersbergen (zang), Marjolein Kooijman (basgitaar), Hans Rutten (drums) en René Rutten (gitaar). Begonnen in 1989 binnen het hardere rockgenre maar tegenwoordig vooral een atmosferische rockband. In 2004 deed de band een tournee door Noord- en Zuid-Amerika. Ook trokken ze bijna heel Europa door en stonden ze op Parkpop in Den Haag. The Gathering ging eind vorig jaar onder leiding van producer Attie Bauw de studio in voor de opnamen van Home. Voor de opnames van dit album bouwde de band een professionele studio in een oude kerk in het dorpje Maurik. Het nieuwste album van The Gathering ligt sinds 15 april in de winkels. Het album Home dook in de eerste week van release al meteen op in verschillende hitlijsten. In de Album Top100 kwam Home als tweede hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 34. In de Scherpe Rand Top30, de Nederlandse indiechart, kwam het album op nummer 3 binnen en in de Top20 lijst van Boudisque kwam Home op nummer 1 binnen!

De tour ziet er als volgt uit:

DI 19.09 Amsterdam, Paradiso - ZA 23.09 Nijmegen, Lux - VR 29.09 Groningen, Oosterpoort - ZO 01.10 Eindhoven, Effenaar - WO 04.10 Zwolle, Odeon de Spiegel - ZO 08.10 Utrecht, Tivoli - VR 13.10 Voerendaal, CC de Borenburg - ZA 14.10 Haarlem, Patronaat

www.thealternative.nl www.gathering.nl